Friday, 9 December 2011

manusia biasa macam ni lah kan ? # dec 2011

3.06 pm . ohh dah petang upenye :) sedang syok-syok tengok tv . datang pulak idea nak post entry . (ayat macam hot je kan? puihh ! .hehe . ok straight to the point je lah . senang cepat dan mudah membantu untuk memahamkan masyarakat segenap usia :) . tibai je laa ayat ape pun kan ? janjo awok sume paham sudah laa :D

ok ! first gambar-gambar ni aku ambik kat gugel . (google).

ni lah kitaran hidup seorang manusia . dri dalam perut mak kita . sampai laaa ... ke kubur . hidup ni sangat laaa pendek kan?

ok ..aku tak tahu nak start pada mana . ok .

ok. ni lah kita mula-mula. . melalui proses pesenyawaan . dari pada ayah kita .kita masuk ke perut mak kita . ok wanita ade ovum .lelaki ade (aku lupaa laaa . )ok ! 1000 benih dari bapak kita keluar tapi 1 je yang berjaya masuk dengan jaya nye ke perut mak kita ( kita lah yang berjaya tu )yehooo !!!! ok next
 ok ! first ni masa kita dalam perut mak kita . 9 bulan kita duk dalam perut mak kita .agak lama kan ? sebab ? wallahualam . kesian kat para WANITA kan ? bukan senang nak beranak . aishh (lelaki jangan laa slalu sakiti wanita ye :) ok dalam lingkungan umur kita 4 bulan dalam perut .Allah tiupkan roh dalam badan kita . ok bila cukup sembilan bulan . setelah penat maen bola sensorang dalam perut mak kita . kuat tendang -tendang kan ? ohh kuat imaginasi kan . ouchh . kita pun keluar laaa . penat mak kite teran-teran nak suh kita kluar kan ? (tak nak keluar ke wehh ? )


ok ! kita pun lahir laaaa . waktu lahir tu mak kita bagi laa nama kat kita . sedap namanye kan ? ok jangan perasan ... ok dalam tempoh kite kecik-kecik ni . mak ayah kita sayang gila-gila kat kita kan . ok sebenarnya . tiba laa masa untuk kita belajar . ye . belajar untuk teruskan hidup dan untuk Akhirat kelak . tu tanggungjawap mak ayah laaa kan ? penuh saba dia mengajar  kita kan ? tak pe .kita kecik ag


ok dah puas blajar kat umah .kita mulaa laa masuk skolah . ni laaa zaman paling best kan? g skolah datang lambat drpd akak2 n abg2 kan? blajar sikit lepas tu g main kan kat tempat permainan kan? cikgu tak pernah marah punn . kat sini laa kita mula-mulaa jumpa kawan-kawan ramai2 kan ? tapi sayang. skali sorang je dapat lalui zaman ni . tak de 2,3 kali.kan? kat sini laaa kita blajar ABC . ingat kat cikgu tadika aq ..korang jangan laa lupa  . jasa cikgu tadika ni . ok umur kita 7 tahun kita pun say bye bye cekgu .!kita dah besa (ohh jangan belagak .! )

ok ! masuk darjah satu dah :D dah kena belajar betul-betul . tak de daa main kat taman permainan lepas waktu rehat . tak de dah dapat makan free .cekgu masak . tak de dah datang skolah lewat .haiyaaa !tak syok langsung kan ? ok lepas habis skolah rendah kita pun masuk skolah menengah .


ok ! ni skolah au dulu .skolah ni same dengan umur aku . dan kawan-kawan serta student smtms batch 08/09
ok nak spm daa kan ? rasa macam baru smalam je kita masuk tadika (ayat tu nampak macam menipu sangat je kan ?  tu laa hakikatnya )okk dah abes spm kita pun mulaa daaa nak tentukan masa de pan aku . aku pilih architecture .korang pilih ape? ok . tu atas minat masing-masing laa k . dari skolah ni laa aku tanam cita-cita aku nak jadi akitek


ok .bila masuk ipt .cara belaajr tak macam kat sekolah.tak siap kerja kene rotan bagai . kat ipt kena pandai laa . lecturer pulak bukan macam cikgu . cikgu kat sekolah ambik berat .tapi kat ipt . hurmm .paham2 je laa .kau tak nak blajar .dia tak paksa . (alhamdulillah laa lecturer aku ambik berat pasal student dia *terharu ;')


ok ! time ni semua berjaya kan ? :D . akan tiba .InsyaAllah .time ni .jangan lupa mak ayah korang . tampa dorang kau mungkin tak berjaya macam ni #duduk bawah jambatan .mungkin kan ? ...



ok .da grad .kerja-kerja kerja . kalau tak kerja nak ambik duit kat mana nak buat benda kat bawah ni kan ? 

 tade duit tak leh kawen ye !



ade duit ? haa . bole kawen .haha ! k dah tiba kau pikul tanggung jawap . macam mana mak ayah kau tanggung dulu



ok .da kawe . ade anak .kau pulak besarkan anak kau macam mana mak ayah kau besarkan kauorang . sampai laa ko tua ... macam ni



ok .macam ni .haa .ni laa kau nanti .#lelaki laa . kalau perempuan ?? kau gugel sendiri lah :D ok . lepas tu ..



ok .last .akhirya .. ni lahh kita ..


#ok pendapat aku .hidup ni amat-amat lah singkat . dan dalam masa kita yang singkat tu . banya cabaran .masaalah . lagilah zaman sekarang ni kan ? . ok aku nak cite tu je . bai . assalamualaikum :)

Thursday, 17 November 2011

DARI HATI # 18/11/2011

hey ho ! hari ni 18.11,2011 . boleh tahan cantik jugak laa tarikh tu kan ? :) comel je .traolalaala.
sebenarnya  . aku  da lame tak update blog ni kan ? btw final exam saya dah abis da awak .saya ada banyak benda nak luahkan . satu - satu . ok honestly post ni saya tak mengharapkan korang baca punn . cukup sekadar nak meluahkan isi hati :)

18/11/2o11 .

hari ni jumaat . barang da siap packing pukul 9 kang abang datang ambik . sedih jugak nak tinggalkan bilik ni.hehe .banyak kenangan . suka duka .hehehe .btw alhamdulillah .ta de masaalah dengan roomate . ok aku duduk kamsis . bukan rumah sewa . tu buat aku tak bebas nak keluar sesuka hati . kalau ikut jiwa muda memang nak memberontak kan .tapi sebab tu yang mak saya nak. saya ikut . cakap mak mane boleh lawan kan sayang ? 3 semester saya duduk kamsis . hari - hari ade program mulut saya pot pet pot pet bising .ye lahh sebab tiap2 ,asal dia nak ambik masa kita kan ? tapi dari segi keselesaan alhamdulillah.ni memang terbaekkkk lah kan ?? tak baek mane lah kan ? tapi cukup selesa laa . nice arr kan ? ok firstly nak cite yang best2 dulu lah kat sini . ok firstday masuk tu . mula-mula kan? memang tak berapa best laa. lepas tu ok lah . hurm yang saya sedih nye . dulu kan ade sorang hamba allah ni . name dia ? tak yah laa .saya tak suka nak mention nama orang sesuka hati kat sini .. ok !saya masuk sem ni . lebih kurang dalam bulan 7 cam tu lah . bulan 8 tu puasa. nak katanya tiap- tiap hari saya gayut dengan awak.kan awak ? (orang yang saya tak nak mention tu lah ) hehehe tiap-tiap pagi awak kejut saya bangun sahur .saya ingat betul-betul laa awak sayang kat saya .puihh !haha .gurau je sayang .,, tapi awak kan saya tak tahu kenapa. lepas raya tu awak macam dah berubah . tapi awak jangan risau lahh . maybe saya je yang rasa macam tu .lepas tu awak da kurang contact saya . dengan alasan yang boleh di terima pakai :D
tapi lama kelamaan saya tahu awak macam tipu saya . awak saya tak kesah awak nak tipu saya tapi sila gunakan logik akal untuk menipu (saya tahu saya salah sebab mengajar orang menipu kat sini.HAHA )
macam macam alasan awak bagi. waktu tu ayat saya kat awak pun dah lain .kan ? saya tahu . tapi awak tu buat2 tak tahu . dan akhirnya awak ngaku jugak yang awak salah . tapi sekali orang da tipu kita .buat api kita nak caye kat orang tu lagi kan ? tapi apa-apa pun saya tetap sayang kawan saya lah :)
kadang-kadang saya tertanya-tanya jugak. apesal laa aku suka kawan dengan mamat ni. jawapan dia. aku sendiri pun tak pasti . ok lepas raya.kedebak kedebuk . taching taching sket. marah-marah sikit . sebenarnya seriously saya terkilan sangat-sangat .tapi tak pe bila saya ingat kat awak mesti saya bisik kat hati saya (lin nanti kau akan jumpa yang lebih baik dari dia ni .sabarlah wahai hati ) . sengal je aku ni kan ? haha .
 ok lah saya nk cite tu je .


bye .agak tergantung kan ? ada org spiol mood saya .tak sempat nak luah panjang2 .bye .



gambar tak berkaitan. hehe

Monday, 14 November 2011

DARI HATI #15/11/2011 eiqa :D

hey ho ! post ni memang aku tuju khas untuk kau. eiqa :) tak tahu nak cakap macamane . sayang sangat kat kau . aku tak tahu macam mana nak cakap laa .ayat belit-belit dah HAHA smalam lepas ko post kat wall aku tu .aku sentap sikit laa. aku mane ade kapel dengan sesape pong ~ dalam fb tu fake semata-mata laa . saje . tetibe ko anta ace tu . sedih ? tak laa . tapi aku terkilan .takut ko salah paham . aku mane boleh kalau ngan kau. kalau boleh nak buat yang terbaik untuk kawan aku sorang ni .hihihi .

ok . lepas balas-balas komen dalam kurang lebih pukul 2 tu . aku sambung study . aku? biasa laa .study last minit. tp alhamdulillah laa. sempat baca dari kulit ke kulit. tak awesome pun.dah biase kan ? haha .  ok

ok .pukul 3.38 a.m .14 november 2011 . 


aku dapat mesej. tah sape lah yang hantar kan? eiqa lahh sape lg.hehehehe .




lin aku harap ko selalu bahagia . tak kira siapa pilihan hati ko . aku caye dengan ape yang ko buat .sayang ko .




aku terdiam sekejap . tak sangka sampai macam tu skali kau ambik berat pasal aku . memang tak sangke sangat x100000 .


untuk eiqa : aku bersyukur sangat-sangat dapat kawan macam kau . :) seriously . ko lahh kawan terbaik aku .aku tak main2 . :)

tetttt ! ok cite lain !!!! hahax

ok .aku nak cerita peristiwa dekat dewan pekse siang tadi . ok dengan 1001 semangatnya aku masuk dewan pekse  aku pun masuk laa .ok skip lah ....


aku bukak soalan .fuhh !! oh apekah ??? .sengal soalan semua dalam english . aku study bagai nak mati smalam bahasa melayu. alamak. acane ni ??? . tapi alhamdulillah . Allah nak tolong aku. aku dapat jawap biar pun tunggang langgang aku punya bi tu AHAHA .tapi aku rasa macam jawapan aku tu betul dah . hihiihi . ape yang aku harapkan? sama macam apa yang kawan -kawan aku harapkan jugak .

"kejayaan" 


kejayaan untuk kita sama-sama bawak balik tunjuk kat orang tua kita . tu baru langkah pertama kita nak balas jasa kita tau. kita banggakan dia dengan kejayaan kita . even kite ni blajar stakat kat poly je kan :) tak pe .kalau ade rezeki nanti kita pun boleh masuk u macam dorang  :) insyaallah . cuma usaha ngan doa je laa ok :)


# aku selalu berangan nak g oversea . tapi stakat ni pun dah .HAAAA !semput ~~  . heheheheh .
boleh ke aku duk jauh dengan mak. stakat kuantan ke pekan ni pun . tiap-tiap minggu nak balik. linnn ohhh linnn .haihhh .....

HAHA .cukup lah merepek kan ? satu lagi paper tak lepas .BUILDING SERVICES 2 . sakit jugak blajar bab elektrik ni.aishhh . insyaallah .aku study sampai abeh . ya Allah permudahkanlah segala urusan kami. Amin...

# ok tu je lahh .bye :)









Sunday, 13 November 2011

DARI HATI #14/11/2011

HEY HO ! saya dalam silent mode skarang :) cumA nak cakap . sampaikan salam rindu sy pd dia :) bye

#saya sedih .kadang2 kita tak hargai apa yang kita ada . apa yang kita harapkan bukan semua kita dpt kan ?

Thursday, 10 November 2011

WORDLESS FRIDAY #orang tak buat biar aku yang buat .HAHA

ok ! hey ho . firstly aku tak de ape motif pun nak update blog ni.cuma sebab lme tak update je kan . ari ni aku nak tunjuk picture waktu port folio minggu lepas .tapi sikit je .alah ok laa daripada tak ade langsung kan ? hehe
#saya tak pernah menyesal masuk architecture .


kami !














NO MORE REGRET WITH ARCHITECTURE


#classmate tersayang :) maaf kalau ade yang tak de dlm ni eh <3
t sy update pic kite sem 1 ngan 2 . kalau nak .ngan polibriged skali punn boleh :) heee .

k.bai 





Tuesday, 8 November 2011

PERASAAN SAYA

firstly . post ni credit to : friendlist facebook saya .








lin acik says : cinta yang satu .hanya cinta pada Allah . kat pak we korang ??satu ke ? kalau ye lah kau baru pernah kapel sorang , tp nak sampai ke korg kawen tu . bape org laa lis gf/bf yg korg ade kan ? xcely ni peringatan  untuk diri aku sndiri jgk . :) jgn marah yea sayang !

Tuesday, 1 November 2011

BAGAIMANA MENYAYANGI SESEORANG~ . #kau tau ke cara nak sayang org ?

‎~

1.Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda meletakkan sesuatu hubungan
berdasarkan perasaan, ia hanya akan gagal karena perasaan senantiasa berubah dari masa ke kemasa.

... 2. Sayangi dia seadanya. Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia dengan 6 billion personaliti. Dia sebenarnya seorang yang istimewa dan biarkan dianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia karena sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya karena dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.

3. Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak berkorban untuk anda.Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sekali kali mencoba untuk mempermainkan keluhuran cintanya.

4. Hormati pendirian dan keputusan dia. Jangan anda merayu dan jangan membuat alasan supaya dia menerima cinta anda karena kelak, yang akan anda dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati.

5. Yakinkan diri anda akan keistimewaan dia. Dia adalah satu-satunya di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia karena dia telah cukup sempurna semenjak anda mulai terpikat padanya.

6. Percaya akan dirinya. Senantiasa berbaik sangka padanya, jika kita juga menginginkan begitu darinya . Pastikan anda akan senantiasa memperlakukan diri anda pada tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika anda sendiri tidak dapat menerimanya, apalagi dia.

7. Jangan berjanji menyayangi dia untuk selama-lamanya karena selama-lamanya bagi anda mungkin akan berakhir keesokkan harinya, tapi berjanjilah untuk menyayangi dirinya seolah-olah setiap hari itu adalah hari yang terakhir untuk anda berdua.

8. BERCINTA dengannya adalah seperti memberi hati anda kepadanya untuk dilukai tapi kepercayaan itu penting. Percayalah kepadanya, niscaya dia akan melindunginya sepenuh jiwa dan raga.

9. Jangan sesekali meninggalkan dia tanpa alasan. Dia bukan hanya akan menangis kecewa dan kemudian meneruskan hidupnya seperti biasa, ketahuilah bahwa jiwanya akan mati secara perlahan.

10. Jangan cepat berbangga dengan diri anda, mendapatkan hatinya bukanlah satu kejayaan yang mutlak tetapi anugerah itu hanya layak anda peroleh setelah anda berjaya menyayanginya hingga akhir hayat. Ketahuilah, dia memilih anda adalah karena dia percaya bahawa anda adalah seorang yang jujur dan akan menepati janji. Anda telah bersusah payah dan berusaha dengan segala upaya untuk memenangkan cintanya, maka dengan itu haruslah anda juga berusaha untuk terus mencintai dirinya apapun keadaannya





Thursday, 27 October 2011

hatiku milikmu . ! wah.

ayat ayat cinta ???? cehhh ! kau buat sedih kan ?tengah dgr lagu rossa sebenarnye. kat HOTFM.

aku tak tahu laa ape kena ngan aku . tiap2 hari update belog ?? tak de keje ke ? ouh . byk sangat sebenarnya :) sampai tak tahu nak buat mana satu dulu . tulung saya buat bole ?heeee . ape gila gedikk ayat kau lin???hadoi ! ok dah .stop merepek. ok. betul2 stop.

hari ni khamis / 27 oct 2011 .

kerja tak setel .

tamadun islam : study untuk final exam -->31/10/2011

working drawing : drawing steel . floor plan,elevation,section, schedule skali yerk -.31/10/2011

building service : slide show untuk presentation case study ( building megamall )28/10/2011

design : siapkan atas board .31/10/2011

OSHA : presentation .isnin 31/10/2011

Architecture structure : FINAL EXAM 14/11/2011

site practise : case study (klinik kesihatan ) . presentation 2/11/2011

3dmodelling . 8 /11/2011

bi: ?? silybus dah habes ok ? :)


peace yoooo ! doakan kerja sy siap . tq .


babai


aha.lupa nak cakap ! minggu depan saya FINAL PORTFOLIO . 3/11/2011 .

OK DAH . babai . jap ade lagu untuk korang .


HATIKU MILIKMU


Pernahkah engkau hargai
Cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengerti
Akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu
Memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu
Membuatku terpaku

[*]
Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu

[**]
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa batas degupan jantungku
Mungkinkah hatimu milikku jua
Ku sayang padamu

Kan kuabadikan dikau
Suatu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kan kucoretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Dapat jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Ulang [*][**]

Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku

Ulang [*][**]

Aku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Dalam hidupku ini

salam sayang :lin acik.



ni laa teman sejati aku minggu ni . HAHA . 

Wednesday, 26 October 2011

sayang............. (versi muadzam gangster) HAHA

sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .sayang ayu. sayang eiqa .aku sayang korang laa . banyak2 .HAHA

 ni ayu . ramai kata dia garang . tapi aku rasa dia tak garang pun . HAHA 



ha !!! ni eiqa <3 <3 sayang ouh kawan aku yang sorang ni .

ALOLO . COMEI KAWAN AKU NI . kau ade ???? HAHAH .

sebab kau lah

aku dah tak boleh cakap ape ape . sebab aku sedih.aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih .aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih .aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih
aku sedih aku sedih aku sedihaku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih
aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih
aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih .aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih .aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih .aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih
aku sedih aku sedih aku sedihaku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih
aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih
aku sedih aku sedih aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih.aku sedih aku sedih aku sedih aku sedih



lagu tak sedih .

VIP VIP babeh
Selalunya haruku tak sebegitu biru
Selangkah pun tak lah terasa begitu jauh
Ku di sini tapi fikiran entah ke mana
Jiwa yang terganggu buat aku tersedar

Semua kerna kau dah hilang dari pangkuanku

[KORUS]
DJ putarkanlah lagu cinta
Dedikasi kepadanya
Kerana kan aku merindu dia yang menjauh
Putarkanlah lagu cinta untuk ku melayan jiwa
Andai dia tidak kembali
Minta tujukanku lagu sedih
Tujukanku... lagu sedih

Apa mungkin dia sedang mendengar di sana
[ From: http://www.metrolyrics.com/lagu-sedih-lyrics-vip.html ]
Dibelenggu kesepian atau sudah lupa
Walau aku cuba berganjak meneruskan hari
Tapi hati masih berpaut semalam lagi

Semua kerna kau dh hilang dari pangkuanku

[KORUS]

Ku bukakan sterio, internet dan radio
Tapi lagu yang ke udara hanya menyucuk-nyucuk jiwa
Keranaku kehilanganmu
Ulang
Kehilanganmu
Jadi jikalau kau sedang mendengar
Rasakan gelombang terpancar



lagu ni baru sedih


"Jar Of Hearts"

No, I can't take one more step towards you
‘Cause all that's waiting is regret
Don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love I loved the most

I learned to live, half alive
And now you want me one more time

[Chorus:]
And who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms

I've learned to live, half alive
And now you want me one more time

[Chorus]

It took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
‘Cause you broke all your promises
And now you're back
You don't get to get me back

Who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all

And who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all

Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are?


ok sekali lg

WHO DO YOU THINK YOU ARE . ???????????????????????


to je .oklah bye .

 tak de sape yang tak pernah buat salah kan ? 

Saturday, 15 October 2011

Malu Nak tulis title .HAHA

hai All . sehat ? wah rajin betoi aku update blog ! ok tak lama pun aku nak tulis blog ni sekejap je . hehe .design ! lu main jauh2 kejap .kejap lagi aku sambung balik 'bergembira dengan kau ' .

tadi sedang asyik lagi kusyuk buat design tetibe ingat pulak yang aku nak call mak aku .aku call laa mak aku.tooot tooott ! ..tapi mak cik aku yang angkat .lebih mesra dipanggil 'andak ' mak sedare aku lah ! borak punya borak punya borak punya borak .ade bising-bising sikit sebab cu (mak cik aku jugak )bawak askar dia datang umah aku .HAHA mak aku tak de .busy ! ade projek besar .HAHA ..ok melawak je !

Andak cite kat aku semalam mak aku borak-borak ngan mak aku.mak aku cakap aku tak ingat kat dia .

Jawapan untuk mak : mane ade saya tak ingat kat mak .24 jam ingat . saya busy sikit laa mak .anak derhaka ke kalau ckap busy kat mak ? tapi betoi laa mak . 2 minggu saya tak balik .

isnin : saya tak nak call sebab ahad tu baru balik .sebelum balik a.k.a otw balik sini .kita g pantai .berkelah dulu .hehehe .(aku .mak aku ,k.na .keciksepupu aku .a.k.a org suka cari gaduh ngan aku .merangkap assistant kakak aku . ,ngan dina .

selasa .rabu khamis tu tak call jugak .sebab da mcj dengan k.na .

jumaat : saya balik pekan tapi tak balik rumah pun .sebab tak sempat . saya balik pergi ambik surat jawapan untuk praktikal .hehe ! lulus dengan jayanya . ok .malam jumaat tu saya ada program . program tu abes pukul 12 .saya tahu mak dah tido .heheee .

sabtu : pagi ade kursus CIDB .sampai pukul 5 .balik tu saya
mandi dan terus tidotido .ok cuaca petang tu .Hujan sebab tu lagi sedap dan maveles melakar peta dunia . malam tu ada aktiviti lg .GALA NITE .seronok ? sumpah tak langsungsama jugak abes pukul 12 dalam hati macam da kne tsunami sebab geram sangat xtvt tu abes lambat .dekat pukul 1 baru abes . .
balik2 saya terus tido

AHAD : ade program lagi .pagi tu ade program 'PENGURUSAN MASA ' pegi2 .dalam pukul 1 habis .Lama sangat .lapar gila nak tunggu habis .petang ahad tu .saya buat drawing sebab kne plot kat lua .so sedaya yang mampu saya bertungkus lumus betul ke aku eja ni / siapkan drawing .lebih kurang pkul 4 saya klua .g plot .5.30 tu saya balik . malam tu ade aktiviti lg .MALAM PENUTUPAN KAMSIS .yiieeehaaa !!!aku dah bebas .HAHA .
sama jugak abes lambat .

isnin hingga jumaat : biasa laa full dengan klas dan sebagainya mak ! ade ke patut dia suruh saya basuh tandas ! huh !.nak call malam saya tahu mak da tido .

SABTu (semalam ) : nak call tapi syok sangat tido .hehe .pas tu ptg smalam saya klua .g bli barang drawing .cam biasa laa kne g bli sendiri .abang kan dah tak boleh tolong belikan .:)

AHAD (hari ni ) : td saya call tp andak yang angkat .boleh pulak andak tak kenal suara saya !hahaha . nak je ngaku pegawai penyiasat ke apeke kan .haha . ok saya kan baik huargggh ! aksi kurang sopan . ..



sebenarnya tiap-tiap hari saya ingat laa . sumpah ! hehe semalam saya rajin banyak2 .saya kemas bilik . dan .jeng jeng jeng .jumpa ni .HAHA .terus jadi ingat banyak2 .


. .







FAKTA: susu anlene ni dibeli 2 bulan lepas di the store kuantan parade .petang .sebelum hantar aku balik ke poly . biasa laa .kumpul stok makanan untuk menternak lemak tepu .walaupun dari dulu dah berjaya menjadi penternak yang berwawasan .HAHA . aku beli barang aku dan ambik susu ni .cashier tu letak dalam 1 plastik .hape lagi .dengan sifat pelupa aku ni jadilah 1 kesah .aku bawak susu anlene gold .dan tak macam tak nak bawak balik rumah dah . hahaha




sebenarnya kadang -kadang waktu nak balik kampung saya ingat je nak bawak balik susu tu tapi tak payah laa kalau benda tu boleh buat saya ingat 24 jam kat mak .HAHAHAH . mak jangan risau .ujung sem saya bawak balik yea .heheheh .lagi sa
tu jangan risau .saya dah tengok expired date dia .lambat lagi .hehehehe


hehe !ANAK MANE TAK SAYANG MAK WEHH ! .

okay lahh .bye :)

Friday, 14 October 2011

Hujung Minggu Yang Agak PACK !

hahai ! lame tak update blog :) .malas banyak kerja .drawing banyak sangat .Sampai tak boleh nak balik kampung .sedih ? sangat tu tak de lah .tapi mahunye tak sedih ! orang lain balik .ishh . banyak membebel pulak . hehe . tapi tak pe .Lecture aku cakap kalau nak berjaya mestilah kena BERKORBAN sikit . :) .betoi laa ckp dia tu kan :)

ha !!! nak list esaiment dulu . haha !

design 2 : site plan /elevation 2 /section / ariel perspective
yang ni susah sikit


building services 2 : report n slide untuk presentation CASE STUDY .

site practise : report n slide untuk CASE STUDY jugak .


communicative english : letter of enquiry .nak dua .

working drawing : kne draw plan bengkel .detail .structure besi . ouhh !

Tamadun Islam : model masjid .Puan ni mentang-mentang laa kami ni budak seni bina .
ni nak tacing ni ..


3D Modelling : rendering / kne buat video pulakk daa . nak kne cari music theme lagi .

OSHA (occupatinal health and safety ) subjet aku paling tak suka : jurnal tak
siap lagi .

jeng jeng jeng !! dalam 9 subject aku ambik ni je 1 yang aku tak de esaimen aku suka subject ni walau kadang-kadang tak paham sepatah haram encik tu mengajo .HAHA:)

ARCHITECTURE STRUCTURE .blaja ni pun best .hehe .

okay ! ni je kerja aku .sikit sangat kan ??/ KAU ADE ? heheee .

so ! seminggu ni .ni laa sahabat paling rapat aku .kadang -kadang jadi musuh .sebab campak benda alah ni jauh2 kalau tention .

Tuesday, 13 September 2011

AKU ADE KAWAN MACAM NI .KAU ADE ? :)

Bukannya senang nak cari kawan yang baik.

Bukan senang juga nak menjadi kawan yang baik.

Kawan yang baik tak pernah mengumpat di belakang kawan baiknya.

Kawan yang baik tak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baiknya.

Sebaliknya kawan yang baiklah yang paling banyak membantu kawan baiknya untuk mencapai kejayaan.

Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan baiknya untuk membuat perkara yang buruk dan sia-sia.

Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baiknya untuk berbuat kebaikan.

Kawan yang baik adalah orang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira.

Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat diluahkan kepada kawan biasa.

Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baiknya untuk sentiasa berada di sisinya.

Kawan yang baik tak pernah melarang kawan baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik.

Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baiknya mempunyai ramai kawan baik, kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baiknya.

Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan baiknya di dunia dan di akhirat di dalam doanya.

Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan baik kita bukanlah seorang yang sempurna.

Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak memberitahu perkara yang baik kepada kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baiknya.

Kawan yang baik akan memanjangkan naskhah ini kepada kawan-kawannya, bukan kerana terpaksa, bukan kerana suka-suka, tetapi untuk dijadikan pedoman oleh kawan-kawannya supaya dapat menjadi kawan yang baik kepada kawan baiknya.

Dan kalau kita nak dapat kawan baik yang baik, kita mesti lebih dahulu menjadi seorang kawan yang baik kepada kawan baik kita.

note : sayang lavishly eiqa banyak2 :)

Saturday, 10 September 2011

CARA HILANGKAN RASA SEDIH

CARA NAK HILANGKAN SEDIH

FIRST --- Muhasabah diri.

Kita ni hamba Allah yang banyak dosa dan salah silapnye .so kita mestilah bertaubat.fikir laa ape yg kita buat tu salah ke tak .jangan nak salahkan orang/benda di sekeliling kita . (kalau kau langgar tiang .tiang tu ke yang salah sbb tpacak kat cto ??? .. tak kan??? ).ok. Jangan rasa tak de orang nak dgr luahan isi hati kau .tuhan tu maha mendengar kan ?  .Allah sayang kat hamba2 dia .dia pun uji hamba dia setakat mane hamba dia mampu je ..fikir2 kan lah .

KEDUA --BElajar laa untuk BERSYUKUR .

sebenarnye dari laah kita bangun tido pg2 tu sampai laaa nak tido pd malam harinye .seribu satu nikmat Allah bagi kat kita .okey ! bangun pagi.(sambil koya2 siket kau g mandi .ade ke g mandi toilet umah kau tu jauh berbatu2 .nak mandi.nak ambik air sembahyang n so on ? tak de kan ? syukur lah .lpas tu nikmat Allah bg kat kau . nkmat ..kau g kerja/klas /sekolah ?? kalau tempat kerja/tempat belajar kau tu jauh.ade ke kau g jln kaki ?? tak kan ?? mesti kau naik transport . selesa .aman damai (sampai boleh tido lagi dlam bas tu nak tgu sampai ) . bersyukur laa . kau ni insan bertuah sebenarnye .ade keluarga (kalau family kau tu.mak ayah kau bercerai berai pun. Ko kne bersyukur laa .sbb Allah bagi ujian kat kau .sbb DIA sayang kat kau ..DIA tak nak kau lupa DIA) .ade tempat tinggal (even umah kau kecik pun sekurang2 nye kau tak duk bawah jambatan . kau tak duk macam kat gaza or Somalia tu .kan ?) .ade makan (makan pun same .tak de nye sampai berhari2 kau tak mkn .mcm kat negara2 perang tu kan ? sedih owh tgk dorg tu .. ).ade pakaian .(kau kalau bab2 pakaian ni mmg top laa .jgn nak tipu. Fesyen bagai . brand pun . tak de nye kau pakai baju 5 taun lepas g kerja/belajar/sekolah kan ? . . dan bagi aku nikmat ni yang paling paling paling kita kena bersyukur .. cukup lengkap Allah bagi kau anggota badan .kau ade tangan.kaki.mata. telinga dan sebagainye untuk kau bkerja .untuk.beribadah kat dia ..renung kan lahh ...

KETIGA  Baca artikel-artikel membina semangat.

okey ! seterusnya .jangan lahh kalau da sedih tu kau g tambah lg tahap sedih lagi “sedikit jiwang” kau tu ke tahap yg paling higher .ko cuba laa baca buku2 motivasi ke .layan blog orang ke .ko g bkak tv tgk ASTRO OASIS ke. cartoon pun ok lagi2 sin chan (.sbb dia best :P) okk .tipu je . kau cuba laa untuk jadi kuat. (saya tahu anda BOLEH) .. Baca la janji-janji ALLAH untuk manusia yang sabar. Besar rahmatnya. .. tapi kan selalunya Allah tak bagi hamba dia bersedih lama2.jarang kita tengok orang bersedih lame2 kan ? “Allah hadiah kan pelangi selepas hujan “ kan ??? 

KEEMPAT  Senyum.

okeh .senyum !! bgn pagi . kau g depan cermin kau senyum !(kesat laa air liur basi dan erkk yg seangkatan dgnnya .mata kau yang bengkak kau nanges tu kau tenung dalam2 sambil ckap dalam hati ..”aku ke ni ?? “ (hehe .tak sanggup nak tgk mke sendiri ke ? haha ). Pas to monolog laa kat diri kau tu .ckp yg (tak cun / kacak pun kalau nanges .pas tu buat senyum2 kambing cket ) macam orang tak siuman kan ?? alah .tp kau sorg je yang tau .org laen tak tahu pun kau cakap sorang2 dpn cermin ni kan ?? .  (kalau duk dorm .yg toilet share sampai 1 or 2 seksyen tu .nak buat cover line laa cket eh ? hehe .kalau ade air mata smlam yg tak abeh2 lg tu .kesat laa dan ckp “aku tak nak sedih dah “ oraite ????? .

KELIMA- jadi seorang yang lebih mesra 

. tegur laa org yg selisih ngan kite .tak kira laa kenal or tak .kalau tak nak tegur .senyum pun da ok .mesti minah/mamat tu prasan kalau kan senyum kat dia kan ? tak pe . kalau tak pun .kau senyum kat makcik2 .kompem diorang tak berperasaan seperti minah2 dan mamat2 td .

KEENAM--cari kawan baru

Aha .cari kawan baru .kononnye macam nak mulakan hidup baru laa .tapi jangan lupa kat kawan lama pulak .dia bnyak berjasa kat korang tau . erm kalau tak tahu nak cari kawan kat mane .pesbuk kan ade ??? jangan laa pk .orang yang kau kenal kat alam maya ni semua jahat . kau buat laa kepala gila2 kau tu ngan dia .mesti enjoy aje kan  .. ok laa tu kan ?? korang tak sunyi lg 

Nota kaki :: aku hilang sedih lepas taip panjang2 neh . . aku bersyukur dgn nikmat yg Allah bg ni .ape yg aku dapat bkn semua orang dapat . . kan ?? alah .korg pun same je . :P.. Cuma Aku sentiasa doa agar aku sentiasa diberi petunjuk. Alhamdulillah .la tahzan .. 
Ok .bye.

Tuesday, 6 September 2011

INTERVIEW !

.Fuiyo ! diploma tak abeh lg da g interview !! haha ! gle . okk .sy sgt bahagia :) *padahal CUAK lg MENYUAKKAN . OH !!debo wey ! da laa kne g sorang .my brader tak de .hadoii .ok .ni kire second time g interview sbenarnye .first g interview nak mntak loan yp dulu . alah .tak tnye ape pun . tapi rsenye macam laen sket laa interview kali ni .mybe kne interview macam nak apply kerja kan ? sy kan nak jd praktikal student . :) doa2 laa biar dapat .banyak beno konfliknye nk dpt tmpt li tu :(nak g . li kat tempat org ..dia tak kasi pulee .adeshh .btw thanx kat abg sy sbb tolong carikan tempat l.i saya 1 JASE MU DI KENANG .alah lg satu SBB ENGKAU KAN ABG . ngeee ~

#doakan sy dpt praktikal kat cto eh :)

terima kasih :D

Wednesday, 31 August 2011

SYAWAL

CITE pg raya ! pg rye tu terbgn lewat ckit .mak jerit bnyk kali punn uat tak dgr je .tu lah malam rye tu 2 pg bru tido .tak pe. bkn slalu kan . sy mcj 'awk' dia tak balas .ok laah sy tido je laa .pagi tu .bangun pg terus g dapur .sebab da bising .haha .pas to .tengok macam tak perlukan bantuan saye je .saye msuk bilik semula .<3 . ha !! bkan sambung tido laa .sy iron baju .bukan 1 ,bukan 2 tapi 12 pasang ! owsome !! bole bukak dobi daa .hehehehe .siap iron baju sy turun laa uat kerja .tak bnyk pun .sy hanya muncul BILA PERLU ,haha sy tak bnyk pic rye laa .pic sy 1 pun tade .camera pd adek sye laa . NI JE LAA YG ADE NYE .





























selamat hari raya <3

RAMADHAN

hai .ari ni last puasa . sedih pulak . :( sempat lg ke kite nak puasa tahun depan 'andai ini ramadhan terakhirku' kalau laa orang tahu ramadhan terakhir mereka mesti semuanye beribadah je kan sepanjang bulan ramadhan tu . hurmm .termasuk laa kite. ade 1 day tu malam tu aq tak tido .sebok siapkan esaimen. skadar sembahyang wajib je . tak de pun buat yg sunat . esok nye aku g klas mcm biasa .matahari hari tu putih je .tak mcm biasa .panas terik .ustad kate tu tanda2 lailatulqadar .wallahualam . menyesal ? tak .mungkin satu hari nanti Allah akan bg nikmat tu andai menjadi insan terpilih kan .wallahualam ~ selamat tinggal ramadhan .slamat datang syawal .

Wednesday, 24 August 2011

TANDA ANDA SUKAKAN SI DIA

‎10 TANDA ANDA SUKA SESEORANG :

spuluh : rasa malu bila bercakap dgn dia
smbilan :anda prasan anda trsenyum bila brcakap dngannya
lapan :kalau terlihat dia, tak nmpk orang laen
...enam :sentiasa teringat dia
lima :happy bila bercakap dengannya
empat :akan cuba sedaya upaya untuk berhubung dengannya
tiga :apabila terbaca post ini, anda teringatkan dia
dua :sedang asyik memikirkannya sampai
tak perasan num tujuh tak ada dalam senarai
satu :anda tergelak lepas check memang tak ada . PEACE !

Saturday, 20 August 2011

DARI HATI (PART I)

. Ok ! saya tak tahu nape saya rasa nak post "tentang perkenalan saya dengan awak ni " interest? no lahh .cuma nak ckp awak pernah muncul dalam hati saya . saya pun tak tahu nape ni terjadi pada saya dengan awak .knape tak dengan org laen .ok ! saya tahu sebab semuanya dah di tentukan oleh Allah .ye ! segala2 nye .so awak jangan nak bangga lebih2 .saya kenal awal .awal bln 1/2011 .so mknanye .kte da knl dkat 8 bulan lebih .wow !! kalau org pregnant lg sebulan je lg nk keluar bby tu kan ? hehe :)

Monday, 15 August 2011

POST RAMADHAN 2

HAI :d ari ni nk cte sal ape yekk ! hurmmm .tentang puasa ! yeah ! alhamdulillah .dah 15 hari kita puasa kan ? .saya maseh mampu bertahan . . bulan pose ni biasa laa dugaan tu .mak aii .makin melipat2 ganda .tapi alhamdulillah .bole setel la beb ! ececeh !ye laa Allah tahu takat mane hamba dia bole terima ujian kan ? bulan2 pose ni laa .keje + esaiment +task +projek + case study bertimbun2 ! setinggi gunung everest ! hadoii .penat dehh :) .jarang sgt dpt tido nyenyak .abes lme dpt tido 2 jam !! mak aii .nk je bwk bntal g studio :) ujian ohh ujian =.= . tak pe laa ...adat laa tu kan ? hehehe . . sy redha ! tak de ape yg senang2 je dpt dlm idop kan ? heheheh . . k .lecture da masuk .nak buat design .bye .syg anda <3

Wednesday, 3 August 2011

PUASA 2011

Hai .urmm .lame da tak update blog ni .almaklum laa busy lerr .btw .nak jgk up up date2 .!! *tak gagap pun oke !  .k ari ni 3 ogos 2011 /3 ramadhan ... sebenarnya nak ucapkan SELAMAT BERPUASA . . biase laa bulan pose ni banyak dugaan ,. SABAR kne LEBIH kan ? Jhurmm .k first Alhamdulillah laa kan aq maseh di beri kesempatan oleh Allah utk menjalani ibadah puasa J bersyukur sbb maseh dipanjangkan umur  . .k.pose tahun ni sama seperti tahun2 sebelum ni.then da ade pengalaman berpuasa di poly J .so tade laa rase janggal sangat dgn situasi cam ni .bezanye cket je .dulu waktu sem 1 task TAK BANYAK .tak macam sekarang J .esaimen bertimbun .macam bukit pelindung .hehehehe . :P tiba2 ingat pulak zaman skolah dulu .bukak pose kat dewan makan dengan roomate2 ku ! eiqa .ayu . ema .aifa .lya .tehah .eila .ueen .eira . atim ,paein .. *ari2 aq bukak pose ngan paien kot !! hehehhe .SUMPAH  RINDU KALIAN L .Tapi tape kan . .insyaallah t kalau di izin kan Allah .mesty dapat bukak pose same2 lg kan ? J .. . .Hurmm .nak bercerita tentang puasa ni lg ! RAMADHAN . bulan yg penuh barakah .kalau kita buat amal ibadah tu .dapat pahala berlipat ganda .tp biasa laa kalau iman tak kuat tak buat jugak even da tau pahala tu berlipat ganda kan .ni la manusia ....  . ..Ha ! 1 more .mekaseh kat sorg ni .sbb tiap2 ari kejut saya bangun sahur J mekaseh ye awok !! .hehe J  





Thursday, 21 July 2011

.

Hari yang gila !! ari ni aq ase tension owh !! gle2 !! da laa pg td bgn lambat . nasib baek g klas awal . da laa ari ni class full. Pg tadi blajar building construction and working drawing .mengantuk kot .myb sebab aq mmg tak paham. Kalau aq paham mesti aq concentrate . .ok sambung blek .ari ni klas aq 8 pg – 5 ptg .KAU ADE ? .. ok .maen2 saje . pas tu dengan DESIGN aq tak siap lagi .CONCEPT pun tak de lg .serabutnye !!!!!!!!!!!!!!!!! . ..mock up model tade . aishhh . letihhhhhhh sgt2 ni .tp lagi letih otak aku ni . .. dgr daftar modul ENGLISH tak lg nye !! nk benti poly ase .l bengkek !! Sabo lin :(

Thursday, 7 July 2011

SINGLE ITU SWEET



1. Bebas dan berdikari
Jika terasa ingin membeli belah, jangan fikir lama-lama. Dengan kebebasan yang ada, anda boleh membuat apa sahaja yang anda suka, sama ada menonton wayang romantiks seorang diri atau ke salun kecantikan. Jika teringin mencuba stail rambut baru, pergilah ke salun dan dapatkan nasihat. Bukan sahaja kebebasan ini dapat memberi anda ruang untuk mebuat perkara yang diinginkan, anda juga dapat berkenalan dengan lebih ramai rakan baru tanpa perlu risau boyfriend berasa cemburu..*ade pun buat mnyusah aje .HEHE.
2. Jadi rakan yang baik
Sememmangnya tanpa kekasih di sisi, anda mempunyai banyak masa berkualiti bersama rakan-rakan. Anda boleh ke spa bersama-sama dan mengadakan parti di rumah. Bukan sahaja mengeratkan hubungan malah memberi peluang mengenali diri dan rakan. Detik yang dikongsi bersama boyfriend ke padang bola atau futsal boleh digantikan dengan membuat aktiviti yang lebih berfaedah dengan rakan baik.
3. Lebih banyak masa berkualiti di rumah
Ibu bapa sering terasa keseorangan apabila anak gadis sudah besar dan mempunyai boyfriend terutamanya apabila anak-anak sudah bekerja dan mempunyai rumah sendiri. Kalau single, lebih banyak masa boleh diluangkan bersama mereka di rumah. Sama ada makan malam bersama atau berbual-bual di hujung minggu cukup bermakna kepada kedua-dua ibu bapa anda. Bukan itu sahaja, anda juga boleh membantu ibu mengemas rumah atau menolong ayah mencuci kereta. Hubungan kekeluargaan akan lebih erat.
4. Kuat keuntungan dengan part-time
Dengan banyak masa terluang, anda boleh membuat kerja part-time. Bukan sahaja memberi wang lebih malah berpeluang berkenalan dengan orang baru. mungkin anda bertuah bertemu teman baru yang berkongsi minat yang sama.
5. Jimat kos
Bila berdating, perbelanjaan akan meningkat. Bila single, perbelanjaan boelh dijadikan simpanan dan digunakan untuk aktiviti yang diinginkan seperti melancong ke luar negara dan membeli komputer riba baru. Anda boleh memilih untuk makan fast food dan pulang ke rumah menikmati makanan ibu. Bukan itu sahaja, anda tidak perlu keluarkan bajet untuk hari2 speselseperti hari kekasih, ulang tahun dan sebagainya.
6. Kurang beban tanggungjawab
Anda tidak perlu risau sama ada rakan-rakan boyfriend sukakan anda atau tidak. Anda juga tidak perlu risau sama ada ibu bapabya mempunyai impresi positif terhadap anda. Dengan menjadi single, anda hanya perlu bertanggungjawab pada diri sendiri. Segala keputusan terletak di tangan anda dan tak rasa gusar atau bimbang sama ada ia akan merisaukan boyfriend anda.

Wednesday, 6 July 2011

KEHEBATAN OTAK MANUSIA


KAHETABEN OATK MUSANIA (bukan bahasa jerman ok J )
Hai all .hari ni aq tamao pot pet panjang panjang cume aq nak try korg .ehehe . cbe korang baca artikel kat bawah ni .

Stau kijaan ynag dilkaukan oelh Unviseirti Cambgidre mebenyut, tdiak kria mcaam mnaa uturan hruuf-hruuf dalam ssuetau pkeartaan, ynag plaing petning ilaah hruuf pterama dan ynag takerhir bareda pdaa kudadekun ynag butel, mamengalh hruuf-hruuf itu brkecumak, dan pakeraatn dmei pakeraatn ynag dtanag sleepas itu mbabenyeakn kseilpaan itu jdai bgarenda-gnada, tpai kita tatep bleoh mabemnyaca tpana serabang mslaah.

KEPANA? Sbeab oatk munsiaa tidak mabemca hruuf-hruuf itu sareca tasering, tpai pakeraatn tseerubt sareca kasueruelhn. Hbeat, kan?


Antara bukti kekuasaan ALLAH...
Pesanan KHIDMAT masyaRAKAT  di bawa KHAS oleh .................................owner dis blog !
*jangan melopong ketika membaca J .hehex  !

KENAPA ?

Nape laaa orang suka sangat sakitkan hati saya? Saye tak penah ganggu hidup orang pun.knape nak dengki sangat dengan kehidupan saya ? kan ALLah da bagi setiap manusia tu kehidupan. Ce pikir dulu sebelum nak buat sesuke hati kat orang .ok tak best gne saye .gne aq lah J (maseh boleh tersenyum .walau post ni dalam keadaan EMO TAK BOLEH COVER .)okk .aq tak tahu ape laa masalah kau dengan aq .aq harap “KAU “baca sebenarnye  . . .(kalau ok dengan saye tak perlu laa TERASE  or TERTACHING ok J 

. aq ni nak katenye bukan laa suka nak jaga tepi kaen org .kalau tak caye cbe tny kwn2 aq .*diorang slalu ckp aq loading kalau aq tak tahu pe yg dorg borakkan .(dah bkn hal aq ) tp kdg2 tu sikap aq ni menyusahkan diri sendiri ... kalau nak ckp jujo tu .mmg aq selalu ter MAKAN HATI ULAM JANTUNG ngan org2 yg wujud dalam hidup aq.tp bg aq tu alaaa .mcm MAINAN KEHIDUPAN je laa .KADANG-KADANG KITA KAT ATAS .KADANG-KADANG KITA KAT BAWAH .tp yang sebetulnye ALLAH da aturkan yang terbaek dalam hidup kite .TAK CAYE???? Cbe muhasabah diri 10 minit .*kalau tak rase pape tu maknanya ALLAH tak bagi HIDAYAH lg laaa kat  korg even name kmu HIDAYAH pun J ...k sambung ke topic asal .aq nak cite sal sorg hamba ALLAH ni. (panjang pulak bebelnye J ) .saye tak pernah pun . OK! Sy tak pernah pun kacau hidup m ni .tp knape m ni mcm dengki ngan saye ye ? saye betoi2 tak faham .sedangkan sy tgk kehidupan M ni jauh lebeh baek dari saya .dr segi KELUARGA .KAWAN2 .CINTA .n bnyk lagi laa .sume dia ADVANCE drpd sy .. soalan sy ni hanya M tu jek yang tau n dapat jawap .k.KONKLUSINYE aq pun tak de laa terkilan sgt kau tak kawan ngan aq sebab bg aq tak kenal kau pun tak pe .heheheeheh *ayatlinmulabengkek.  .DAH LAAA .TAK BAEK ! hurmm k.lah .nak cite tu jek .K.BYE J.

ANAK MAK

Assalamualaikum .ari ni aq nak post tentang family aq .urmm.citenye tak  menarik mane pun cume nak citekan tentang emak kesayangan saya *mcm ade bnyk mak je kan .hehex ..sy pun tak tahu nak post ape sebenarnye cume *sebenarnye tiba2 sy teringat kat diaa .drpd sy ingat kat teeettt ! sy. baek sy ingat kat mak sy .betoii dok ? huhu k.sy nak ckp yang .sy bangga dpt mak mcm dia J okk.saya sayang mak saya .terima kasih jaga saye dari kecik smpai beso ye mak J .jasamu dikenang .kalau nk tahu kan mak saya dari kecik sampai skarang ... tak abeh2 pesan mcm2 kat saya.tp sy ok sajepp.sbb saye thu knape mak saye slalu pesan2 .sbb TAK BG ANK DIA JD BUDAK NAKAL.alhamdulillah.selama 12 tahun aku blajo ni .aq tak jd BUDAK WANTED kat skolah .ye laa kan .kalo x nk dgr ckp dia..sy nak dgr ckp sape lg kan ? J dulu mse kecik2 aq ni nak katenye da bnyk menyusahkan mak aq .. tu waktu sekolah rendah. Time skolah menengah pulak kalau time blek kg .mesti mak aq anto aq kat BUS STOP.sampai kdg2 tu aq pun naik kesian .tp nk wat camane .aq ckp x pyh .mak nk tunggu jgk .*pdhal aq lg suke <3 aww !! HAHA.then oleh sebab mak aq suke teman aq tu .Pak cik bus MARA LINER tu pun da cam muka aq .:) pakcik tu pun baek .sokmo buat2 ramah a.k.a mesra awam dgn aq .*ok aq bukannak cite sal pakcik tu . (tersilap masuk topic ) maaf ! ~Hehe . k.smbung blek .. tapi mak slalu ckp aq budak baek <3 aww !! bangge .hehe *ok tak baik riak kan ? HEHE ,saye slalu ingat pesan mak saye “chik awak duk kat sane jgn kuat sgt kluaa “ HAHA! Tu laa pesan yang paling aq rase mcm MEmERLI aq .tapi aq OK kan aje J .  dah mmg salah aq .hehe .mak aku anta aq blajaa kat poli ni bkn nk suruh aq klua tiap2 minggu .hehehe .TAK (tak ingat ayat nak tulis ape ) ehehe .alhamdulillah laa ..hehe .k.laa laen kali aq post lg .mybe next post :) 


I LOVE MY MOM