Tuesday, 26 April 2011

rahsia lelaki. . .puiiiii!!!!!!

1.Lelaki Tidak Detail Dalam Percakapan

Contoh kes: Kakaknya baru saja putus cinta.Bila cik awek tanya..

'macam mana boleh putus awak...?' cik abg akan jawab...
'..dah nak putus nak buat macam mana...'

Alasan : Tak usah bimbang sebab secara genetik lelaki tidak dibentuk untuk petah bercakap mcm pompuan.Menurut seorang pakar,wanita boleh mengeluarkan antara 6 hingga 8 ribu kata per hari.sementara lelaki rata2 hanya mengeluarkan antara 2 hingga 4 ribu kata sahaja.

2.Lelaki Tahan Berjaga Sepanjang Malam Demi Hobi

Contoh Kes : Cik awek sering tak menemui jawapan kenapa cik abg sanggup mengadap game sepanjang malam tanpa henti (dari mengadap dirinya..kahkahkah)..lepas tengok piala Malaysia,tgk badminton All England plak..pastu, sambung tgk EPL pulak kan...sampai jam 3 pagi..

Alasan : sebelah kanan otak lelaki mempunyai bahagian yang tidak dimiliki oleh kebanyakkan wanita,seperti untuk mengukur sudut pandang(angle),kecepatan dan jarak.Namanya adalah Kesedaran Ruang Visual (VSA),yang amat penting peranannya di zaman dulu dimana lelaki harus berburu utk mendapatkan makanan.

3.Lelaki Rela Menghabiskan Banyak Wang Untuk Peralatan Elektronik Atau Aksesori Kereta

Contoh Kes :Cik abg rela keluarkan wang simpanan utk menambah aksesori kereta...tapi kenapa mereka memBEBEL kalau tengok cik awek bershopping??

Alasan : Alat2 elektronik atau aksesori kereta bolehlah dikatakan sebagai alat permainan lelaki dewasa.Bagi lelaki,benda 3 dimensi nie terlihat lebih menarik dan menstimulasi area VSA otak mereka.Dgn demikian mereka secara tidak sedar dgn happy2 jer buang duit utk benda2 tue.

4.Lelaki Jarang Muncul Dengan Jambangan Bunga.

Contoh kes : Dekat filem2 drama2,sering kita lihat hero/cik abg muncul tiba2 di rumah cik aweknya dgn sejambak bunga.Kenyataan nye?..huh hampeh!!non adoo...

Alasan : Dari awal lagi,otak lelaki lebih mengutamakan hal praktik.Kebetulan, hal2 bunga nih tak menarik ruang logik otak mereka.Beli sesuatu yang bakal layu dalam beberapa hari benar2 satu pembaziran...itu tanggapan org lelaki laa kan..baik belanja makan!kenyang perot...
 
5.Lelaki Tidak Bergosip

Contoh Kes : Bila cik awek bace gosip kat magazine sambil ckp:
'eh betul ke ni..?'cik abg dgn pantas memotong
'pegi makan jom!dah lapar nie...'

Alasan : Sebenanye lelaki juga bergosip.Tapi cara dan gaya mereka bergosip tidak sejelas cik2 awek bergosip dan juga tidak pada saat objek yag nak digosip berada dekat situ.
Dan kalau mereka punya masalah dengan seseorg,biasanya mereka menyelesaikannya, atau melupakannya.

6.Lelaki selalu mengaggungkan IBU mereka.

Contoh kes:Lelaki jarang mengkritik ibu mereka,apatah lagi kalau hubungan mereka akrab.Lebih panas lagi kalau dia kata pada cik awek,

'eleh ayang,macam tu pun tak reti buat ke?mak i pejam mata pun boleh buat tau...'

Alasan : Bagi lelaki,ibu mereka merupakan wanita ideal dan inti dari hidup mereka.Lelaki juga belajar mengenal rasa melindungi dari hubungan kedua orang tuanya sebagaimana ayah mereka melindungi ibunya.Makanya, tak perlulah mintak dia persoalkan apa apa ttg ibunya.

7.Lelaki sanggup menyimpan semua edisi terhad komik,cd,jeans, jam tangan,jercy dan apa2 saja!

Contoh kes : 'Borinngg..!'katanya si cik awek....
sekejap sekejap cik abg ajak g petaling street,kemudian kedai komik lps tu carik lens kamera... semata-mata nak cukupkan koleksinya.

Alasan : Berbalik kepada asal mereka sebagai pemburu,lelaki senang menghimpun persediaan keperluan mereka sebanyak mungkin.Mereka selalu berwaspada dan beranggapan bakal diadili oleh lelaki lain,sehingga tidak hanya mengumpul kuantiti,tapi juga kualiti yang dimilikinya. Bagi mereka,punyai sesuatu yang boleh dibanggakan adalah prestasi tersendiri yang dapat memacu ego mereka.

8.Lelaki Senang Melihat Wanita Memakai Skirt Pendek(mini skiRt)-Asalkan Bukan Kekasihnya.

Contoh kes : Cik abg memuji setinggi langit kaki nicole kidman ketika memakai mini skirt.Tapi kalau cik aweknya yg pakai,komennya pula...

'I tak suka ahh!! tukar lain...macam penyapu lidi je..kalo u pakai baju kurung bertudung litup, laaaaggiiiii i sukeee..'
Bengang kan cik2 awek sume...?

Alasan : Bagi lelaki,kaki cantik adalah simbol kesuburan wanita.Kalau buah hati sendiri yang mempamerkan kaki dan bahagian2 yang lain pada yang bukan sepatutnya..mereka jadi waspada kerana itu merupakan sasaran mata lelaki-lelaki lain

p/s : so,pasnie hope kaum2 hawa faham la lelaki ini mcm mn..hehehehehe..kang ada la mulut kata,kita je nk faham diaorg,diaorg xnk faham kita..hehehe..we cool right..fikir yg elok3 jer..    













Wednesday, 20 April 2011

Bahagianye saye . .:)

Bahagia nya dapat Boyfriend macam dia...
  " Saya suka tengok jari awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sampai takut nak pegang... Bukan takut patah... Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa...  
      Saya suka tengok rambut awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan tudung... Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak.... Tapi takut nanti terbakar dek api neraka Di suatu hari yang giler forever    
    Saya suka tengok body awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan dia telekong Supaya mase dia jumpa dengan Kekasih dia Yang Utama Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya. Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...           
 Saya sedih tengok awek saya Tak tido, tak makan rindu kat saya... Saya pun macam tu jugak, Ada problem yang sama.. Dia tanya apa ubatnya? Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa... Semoga lebih cintakan Nya dari saya...
        Saya sedih tengok awek saya Selalu pesan macam-macam kat saya... "Makan, minum, drive elok-elok tau.. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla" katanya... Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu Die tak kata satu apa pun... Berdosanye saya....        Kesimpulannya saya memang sayang dia... Nak jumpa dia giler forever... Yang forever punye forever... Di dunia dan akhirat terutamanya, Janji nak share heaven sama-sama... Bahagia selamanya...
   Semoga kami saling mengingati, Dosa sendiri pun infiniti... Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni... Semoga kami menginsafi diri... Ya Allah ampunkanlah kami.... Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...    

        P/S - andai anda seorang wanita muslimah... Mesti seronok kan kalau pasangan kita berfikiran camtu... Then kalu anda seorang muslim... Apa kata tanamkan dalam hati camtu... Cinta tu anugerah Allah... Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu ye... Semoga saya pun ambik iktibar jgak... Wassalam..... Share note ini kepada rakan anda... Mar

sebab perlu memilih arkitek sebagai teman hidup .

Kenapa perlu memilih arkitek sebagai teman hidup?


1. Arkitek sangat sabar orangnya.

Bukti: Tak percaya?? Dah la pengajian kita diorang 5 tahun.. perhh, memang diorang banyak sangat bersabar. Kalau tak sabar memang tak habis tau pengajian diorang. Dah la selalu kena marah, kena sound, kena 'tembak' ngan client kalau design dia orang tak best.

Kelebihan: Jadi anda jangan takut untuk marah-marahkan kan pasangan anda sekiranya mereka buat  salah. InsyaAllah mereka akan sabar menempuh dugaan tersebut. Tapi jangan over sangat, marah-marah sayang tu ok la..(marah bukan kebencian ,tapi tanda sayang .ewah !! ) 

2. Arkitek tak kisah berjaga malam.

Bukti: Tak dapat dinafikan lagi arkitek terpaksa bekerja hingga lewat malam untuk siapkan tugasan dan assignment diorang.

Kelebihan: Nanti kalau baby anda lambat tido atau nak tukar lampin lewat2 malam, jangan rasa bersalah untuk suruh pasangan anda je uruskan! InsyaAllah mereka akan menganggap itu adalah perkara biasa.

3. Arkitek adalah lebih romantik berbanding profession lain.

Bukti: Semua benda diorang wat adalah ngan sepenuh hati. Kalau tak, kerja diorang tak 'touching', nanti client reject. (sampai hati client tu kan ? )

Kelebihan: Alamilah gaya hidup bekeluarga macam dalam citer Korea yang anda suka tengok tu! (Opsss!!). Dan selalu-selalulah merajuk, sebab nanti beliau akan pujuk anda dengan sangat romantik! Tapi jangan selalu, nanti beliau tak kuasa nak layan.

4. Jimat kos buat rumah.

Bukti: Dah terbukti mereka bleh design rumah macam2 pesen..

Kelebihan: Anda bleh suruh ape saja ikut suka hati anda nak rumah cane, dan tanpa bayaran sehingga akhir hayat. Kalau pasangan anda minta gak, sah lah beliau tengah tade projek (pokai).

5. Rumah bersepah tak ape.

Bukti: Studio dan bilik diorang lagi bersepah! (Bukti berupa gambar tidak dibenarkan disiar demi menjaga imej arkitek)

Kelebihan: Jadi anda takyah la bimbang kalau rumah selalu bersepah. InsyaAllah pasangan anda boleh je tahan. Tapi anda jangan selalu wat perangai lagu ni. Kang beliau cari lain!

6. Kretip.

Bukti: Hasil kerja dan design arkitek memerlukan kretiviti yang tinggi untuk disukai oleh client.

Kelebihan: Kekretifan itu secara tak langsung akan mempengaruhi rumahtangga arkitek. Jangan risau, setiap ulangtahun perkahwinan anda akan diraikannya dengan cara yang anda mungkin tak menduga. Kalah citer Korea! (Itu pun kalau beliau tak lupa la).

7. Sensitip.

Bukti: Mereka perlu sensitif untuk menghasilkan design yang kemas dan teliti. Mereka jugak perlu sensitif dengan persekitaran untuk hasilkan design yang baik.

Kelebihan: Kalau anda ade masalah, moody, emo tetiba atau tak seperti biasa, insyaAllah pasangan anda akan perasan. Cuma beliau nak tanya atau biarkan je anda layan feeling, itu saye tak tau la.

8. Secure!

Bukti: Dalam mendesign sesuatu bangunan, arkitek kena pastikan safety first! Kalau x safety bangunan/rumah tak dapat CFO bukan CPU  (Certificate of ..ape ntah.  ). Kira sijil layak menduduki la..tak silap aku sekarang orang panggil CCC .start bulan empat tahun lepas 

Kelebihan: Tak perlu lagi risaukan keselamatan anda, anak2 anda, rumah anda dan harta benda anda! Pasangan anda telah pun memastikan semuanya selamat. Andai berlaku sebarang kejadian tak diingini, cari je beliau. InsyaAllah beliau akan cool je menghadapinya.
....

Kesimpulan: Justeru itu, apa anda tunggu lagi?? Ha ha ha ha . Hubungilahmana-mana  firma arkitek untuk berkenalan dengan mereka. Ha ha. Tapi jangan kacau laki orang sudah .

Atau, taipkan ON ARCHI dan hantarkan ke ......... (oh nombor belum register lagi)

ps : jangan demand sangat laa nak kawin dengan arkitek je :D huehue . .

k.fullstop.





           
                                                                                                       
                                                                                                       



















Sunday, 17 April 2011

2.48 a.m

18 april 2011.

bukan setiap hari nasib ni memihak kepada kita kan .tapi kte kne bersyukur la dgn ape yang da tuhan tetapkan .Allah da bagi yang terbaik untuk kita.semuanya atas kita nak or x nk ikut ketentuan qada' dan qadar yang dah ditetapkan. hari ni lin da blajar.satu lagi benda baru.'jangan ckp je diri ni beriman kpd qada' dan qadar tp hakikatnya. ttp x bersyukur dgn ape yang da dtetapkan oleh nya...betapa jahilnya aq. tipu la kan kadang2 mmg la ase mcm . . .ntah.susah nak terangkan.hakikatnya manusia ni kan bila da susah baru nk cari tuhan ,bila senang hanyut dengan dunia.x seda ke x bersyukur dgn nikmat dunia ni nk katenye kecik je nk dibanding kan dengan nikmat yang Allah bagi untuk kita kat akhirat nanti. .hurmmm. .makin lame hidup ni makin kucar kacir kan.haha~ oh apekah?? urmmm. setiap kali berdoa mesti aq mintak tuhan ni bg balik lin yang dulu.korang tolong doakan sama ye. :). aq taip pnjang lebar ni sekadar nak meluahkan perasaan je.tade pe yang penting pon.so at blog ni .ta yah bace la. .hehe~ .bace bnde laen jep. . .yang mane difikirkan patut bace tu korang bace la lau stakat bnda alah cm ni ta yah bace.. tentang diri aq je.who cares??? .orm! k.stop. bln 6 ni da masuk tahun ke 2 da. .tetap x brubah2 gk.x thu la nk jd ape ngan lin ni.:(( sgt2 sedih n knape la aq ni ssh sangat nk berubah.aduhh!! . tolong laa . . . .ta nk la mbebel dah.menambah kesedihan dan keserabutan dikala final exam menjelang. .dan .kepada manusia. kadang2 sy perlukan anda. x boleh nk bergerak sendiri dan seorang diri. tpu la kan lau boleh idup sendiri tanpe orang lain .. .  .ohhhhhhhhhhh.sgt serabut.!!!!!.

Friday, 15 April 2011

Saye sebagai seorang perempuan.

COUPLE : SMS SERAM INI DARIPADA 'AGEN SYAITAN'...
Editor : MUSLIM 24 JAM™
Satu lagi pembacaan saya yang membuatkan saya tersentak. SMS ini memang sengaja ditulis dengan penulisan seorang lelaki. Ceritanya memperlihatkan bagaimana seorang muslimat di'rosak' dengan mudah hanya dengan kata-kata manis! Wahai sahabat-sahabatku... Moga Allah peliharamu daripada semua ini...

**********************************************************************



1. salam. Blh sy kenal awk? Sy tertarik dgn prwatakan sopan awk. Dah lama sy prhatikn awk. Awk dak baik n sy trtarik la dgn tudung labuh awk. Sy harap kite bleh brkenalan.. ukhuwah fillah org kate..sy x terer sgt arab ni…

2. Trima kasih krn mnerima sy. Sy akan try sedaya upaya sy mnjaga awk dan mgikut syariat. Sy tau sy bukan baik sgt, tp demi Allah, sy cuba buat yg trbaik utk awk…

3. Ingat tau, jaga aurat leklok..jgn bagi org lain nmpk..kuar ngan kwn2 tau.. jgn sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..

4. awak,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy xde hak pun..sy tau sy percaye awk, tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk dari jauh je ek.Tp sy rasa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate cinta kot, wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk da malu nk jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq.. i love u too..

5. Wak,selain family, Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sape saya dlm hati awk?


6. Wak wak..dr kawan kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy utk awk. sy tringin gak nk jd cm room8 sy ni. Pggl syg.. bole ke? Awk pggl sy bi ek? Rasa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan je..thanks syg.. love u... ..

7. Yang. kekdang bi tgk syg ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya syg pkai apa je kan .. tq ek gtau, mkin dalam pulak rindu kat syg ni... .hihihi..

8. Yang bi nak syg tau, sayanglah segalanya utk bi, syg la pmberi semangat utk bi... yang... ..bi harap bi ngan syg xde rahsia lagi ek.. jgn risau..inikan membuktikan bi caring.. so jgn risau..k..yeye. . bi janji kan jaga rahsia kite..just msg je kan..love u..papai.. mmuahh!


9. Syg..da lama kite msg, leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq yunk! i love u.... ..

10. Tq pggl bi ngan pgglan abg.. abg tggu lame da..abg tau..kite x leh pakse dlm hubungan..la iqra hafiddin..hehe. . sikit sikit je..kih3..

11. Hi syg, watpe 2? Nk ckp sket.. nape syg bwk satu battalion nak jumpa abg?... syg x caye kat abg eh.. huhu..

12. Syg..kite jumpe k?..abg suka syg pakai tudung yg abg beli tu..cam wardina lak..bkn syg x cntk.. just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je.. nnt jumpa nnt syg bwk sorg dah la k..

13. Syg..abg sory ngan apa jd td.. abg trsentuh jari syg td.. Tol gak ckp syg eh, trsentuh xpe..TER.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat syg..

14. Thanks jumpa td, syg cntk la.. Ololo..abg romantik sket pun salah ke? Ske abg romantik ek? Hehe.. Eh, td jumpa abg da berani tenung abg ek..hoho.. tgk td kwn syg cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite.. syg solat dah ke? Doakan abg skali ek..miss u..

15. syg..just nk tanya.. syg cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh? 50% je... huhu..yang. . just nk tanya..rambut syg panjang x? just thinking of u at the moment…

16. Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat syg tu.. syg..bg la gmbr syg special untuk abg yg pakai tudung td 2.. Cntk nye syg..gambar ni nak wat wallpaper hp ngan kompter abg la..

17. Yang.. syg cintakan abg berapa percent? Sepenuh hati Thanks syg..love u too.. abg janji, abg akan jaga syg baik2 dan xkan tinggalkan syg...

18. Syg..da lame kita couple kan.. xkan abg pegang tgn pun nak marah.. Syg kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .

19. Syg kata Syg cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya Syg cintakan abg..?

SELEPAS ITU BARU BERMULA ZINA YANG SEBENAR...

****************************************************************
20. huh!... syg mengndung? tahu kat ne... cube check balik dgn doktor... xkan sekali buat dah mengandung, check balik k..

21. huh! btol la syg mengndung ni?? syg, utk kebaikan kita berdua, lebih baik syg gugurkan kandungan tu.. gugurkan k..

22. Nape plak xnak? xberdosa la klu bunuh benda yang masing xbernyawa.....gugurkan jelah!!! jgn buat masalah bleh x!!


23. xsakitlah!!! nape manje sangat ni! xkan bnda mudah cam tu pun xbleh buat..

24. sori syg, abg xbleh temankan syg ke klinik tu, abg malu klu terserempak dgn family or member, malu la abg klu diorg nmpak abg bwk syg dgn perut syg yg besar tu..

25. Ape!! RM 5,000?? kau yg mengandung... kau cari sendiri la duit nak gugurkan anak tu.. bukan masalah aku.. lantak kau la... bukan masalah aku jgak keluarga kau pulau kau.. kau tu yg bodoh!! kau ingat kau tu cantik sgt?? aku dah xingin kat kau!! pergi mmpos!

26. jgn kol n msg lg bleh x?!.. aku sbuk.. xde masa nk layan kau!...

27.(terputus hubungan)
- wanita itu mati akibat kegagalan proses penguguran..
- si lelaki mencari mangsa baru..
- dan kejadian terus berulang..

ITULAH KEBANYAKAN YANG TERJADI DI DUNIA KITA INI...



AWAS!!!!!!!!!!!! UNTUK KAUM HAWA!!!!!!!!!!!!!!!!!

doalah agar kita sentiase di bawah lindungan- Nya  

Monday, 4 April 2011

kenangan tetap hidup sampai ble2. ..

hahahah. . .sume mke knk2 riang je kan? kan? huhuuhuhu
disaat ny aq tulis blog ni aq brada di studio pj 301.kt blok  jka kat polisas.kat kuantan.kat pahang.kat m'sia. . .ase btol dah! skunx pkul 10.45 pg dan bertarikh 5 april 2011.[tade motif pon cme saje nkn wat panjang ayat.haha! ( x lawak pon lah !)huh! ble duk sorg2 .mghadap lappy ni tbe2 je teringat kat ayu.ema.aifa.eiqa,dayah,paien,ueen,lya.eila,eira,atim dan kwn2.sng ckp adik bradik kte la kan2??? huhuhhuu. rindu sangat kat korang.kat mak bapak kte aq x rindu pon. . . ckgu azami tu bapak leeya.ckgu mazuani to kakak iela.ckgu khatijah tu kakak dayah.ckgu zamani blakang blek kte tu daddy aifa, hahahah.. .bsyukur la jd anak2 dan adik2 mereka. . .kan? kan? hahaha. . .nk cte la cm mne mle2 msuk teknik dlu. . .dpt surat !.tahniah. dpt teknik muadzam! yes! ntah ape yang ske sgt ntah.huh! start tu knal la dgn adik bradik aq ni...huhuhu. . .tah aq pon x thu nk bebel ape sbnrnye.cme nk ckp rindu kat korg je . .heheh .aha! teringat balek wktu mle2 knal ayu. .sgt sombong ,urh! !.nk cte balek arh.bole?? hehehehehe.ta yah la . . nk suh ayu ingat sendiri.huhuhu.ayu oh ayu. . .hahahaha . . rindu kt awk! hahaha. . .ayat pling ayu ske dgr . .'ayu ble nk trun kuantan?? 'ske ke?? ntah la. . .tp yang pastinye da stahun x jpe ayu.rindu sangat kt die . .. ayu lau ko bce ni mesti ko bangge kan ? kan? kan? hahaha. .x yah ckp x pe aq tau. .     . ingat balik dlu.g skolah same2 . .smpai dpn kolej 6 je. .. ayu ema aifa eiqa eila go straight je.kami menuju lalu ke arah laen . .. ari2 pg2  . . mlas naek tangge ikut surau . . .lalu  la blakang umh ckgu reduan. bpk lajunye jalan , ,, , ye la tkot kene marah.  . .. . jalan atas rumput. . .itu pon nk marah .huh! kesian kat rumput tu nk hidop katenye! . . ..hurmm . ...seronoknye zaman sekolah kan? hurmmm. . . .. .. .skunx da msuk ipt.sme kene gerak sendiri . .. sy nk mcm dulu.sentiase ad org jge sye.! dah msuk ipt ni ase cm prangai aq menjadi2. kalau la dpt blaja ngan korg lagi mesti aq la org paling bahagia kat dunia ni kan? ?  . . tapi x pe . ..t ble kte sume da great diploma.kte try apply sme2 lg k. especially ayu la . . . dlu ckp nk blaja sme2 kat perak . .uitm.course applied science! urm sgt mndukacitakan. hahahhaah .. .nk jd pegawai farmasi la kononnye kan! hahah ...insyaallah.lpas great architecture try mtx bnda alah tu ..hehehe.kalau sempat laa. . .hehehe ...lau umo x pnjang nk wat cm ne kan.evrything is unspectable :P. . . .ntah cm ne kan ayu.aq lpas ke ktn ko lepas ke kedah! sgt seronok.lau la blaja sme.oh.sgt best!! huhuhu urm smbung blek  . :) .. klau time to blek kg.sonok sgt . .. jln kaki g terminal ramai2 . .. bpk jauh ... . tape x pe kte bgus exercise ktenye!~ hahah . ..smpai2 g bli tiket ...mara liner~ muadzam -kuantan.ataupon cepat ekspress. . ..klau naek cpat exspress to kompem2 la ngan atiqah.setia beno dye dgn cepat expressnye! haha~saje nk jln jaoh . ....lau x nek bus tingtong benti kat sempang pon bolleh! hahaha . . .sy nk tman kwn sy blek umh la~  .  .heheh.klau blek hostel slalu mak teman kat busstop.mmg setiap kali blek mmg mak saie tman. ..oleh kerane slalu sgt,pak cik  konducter bus pon da knal mke saie! hahah. . .ntah mmpi ape pe.skali tu pak cik to wat mesra alam dgn saie. . .bru je duduk .dye ckp. . .' dah2 jgn nangis. . .bye2 kat mak tu. ..' aq pndang dye dgn mke seposen! haha. . .' anak mak x nanges laaa . .. ..bkn setahun x blek.sbulan je kot!!! penah ke aq x balek time ckgu bg balek.lau x blek to mmg bkn lin laaa. .. huhuhu. . .. lau aq yang x blek.sape lg yang nk balik kan???huhuhuhu....lg pon saie ni ske meningkatkan ekonomi negara. . .[byr tambang bus] hehhehehheheh. . saie ada kerja x siap.tbe2 teringat.nk smbung wat k .la.t saie smbung mngomel lg. . hehe. sayang anda .

Sunday, 3 April 2011

5.40 A.M. . 
dsb 5..

nk tulis blog tp x sedo keje x siap! haha!! 

Saturday, 2 April 2011

awan nano saye!!! :P

Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu


Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

cinte ?????

Adakah tapak tanganmu berkeringat, hatimu
berdebar kencang dan suaramu
tersekat di dadamu?

Itu bukan Cinta, itu SUKA.


Adakah kamu tidak dapat melepaskan pandangan
mata darinya?

Itu bukan Cinta, itu NAFSU.


Adakah kamu menginginkannya kerana kamu tahu
ia ada di sana?

Itu bukan Cinta, itu KESEPIAN.



Adakah kamu mencintainya kerana itulah yang
diinginkan semua orang?

Itu bukan Cinta, itu KESETIAAN


Adakah kamu tetap mengatakan kamu
menyintainya kerana kamu tidak ingin
melukai hatinya?

Itu bukan Cinta, itu BELAS KASIHAN.



Adakah kamu menjadi miliknya kerana
pandangan
matanya membuat hatimu melompat?

Itu bukan Cinta, itu TERGILA-GILA.


Adakah kamu memaafkan kesalahannya kerana
kamu mengambil berat tentangnya?

Itu bukan Cinta, itu PERSAHABATAN.


Adakah kamu mengatakan padanya bahawa
setiap hari hanya dia yang kamu fikirkan?

Itu bukan Cinta, itu DUSTA.


Adakah kamu rela memberikan semua perkara
yang kamu senangi untuk
kepentingan dirinya?

Itu bukan Cinta, itu KEMURAHAN HATI.


Tetapi

Adakah kamu tetap bertahan kerana campuran
antara kesakitan dan
kegembiraan yang membutakan dan tak
terfahami ... menarikmu mendekati
dan tetap bersamanya?

ITULAH CINTA.

Apakah kamu menerima kesalahannya kerna itu
bahagian dirinya dan siapa dirinya?

Jika demikian, ITULAH CINTA.

Adakah kamu tertarik dengan orang lain
tapi setia
dengannya tanpa penyesalan?

Jika demikian, ITULAH CINTA.

Adakah kamu menangis kerana kesakitannya
walaupun saat itu dia kuat?

ITULAH CINTA.

Adakah hatimu sakit dan hancur ketika dia
bersedih?

ITULAH CINTA.

Adakah hatimu gembira ketika dia berbahagia?

ITULAH CINTA.

Adakah matanya melihat hatimu dan menyentuh
jiwamu begitu mendalam
sehingga menusuk?

Yang demikian itulah namanya CINTA

Sungguh Menyakitkan Mencintai Seseorang
Yang Tidak Mencintaimu,
Tetapi Lebih Menyakitkan Adalah Mencintai Seseorang Dan Kamu Tidak Pernah Memiliki Keberanian Untuk Menyatakan Cintamu Kepadanya..






kan awk??? hehehhehe:)
hadiah Terbaik


Kepada kawan - Kesetiaan
Kepada musuh - Kemaafan
Kepada ketua - Khidmat
Kepada yang muda - Contoh terbaik
Kepada yang tua - Hargai budi mereka dan kesetiaan.
Kepada pasangan - Cinta dan ketaatan
Kepada manusia - Kebebasan

saie bukan insan sempurna ye awk. . :)