Sunday, 26 June 2011

CINTA HIGHWAY

Hai all . hari ni nk story about cinta .bunyinya macam jiwang je kan.tapi dah kalau namenye cinta memang jiwang laa .hehehe .tadi jadi BLOGWALKING kejap . jumpa laa 1 blog ni dye pnye entry tentang  lalulintas cinta .tajuk dia bg aku agak unik laa . .cume dia nak ckp yang antara cuma dengan transport to same ke? Atau cinta ni berperaturan ?atau . . . . . . . .ape2 laaah ! ok sebenarnya perumpamaan tu sama macam kite tgk sign board kat tepi jalan. Suruh berhati-hati agar tak berlakunya kemalangan . kalau dalam cinta pulak .tak de laa .break d tengah kapel .*buruk je kan bunyinye break di tgh kapel . HAHA ! biaq p laaa . ,:P

 DILARANG U-TURN > bila da bercinta tu jngan laa u-turn2 . kalau da bercinta dgn sorang tu .cinta laa sepenuh hati .jangan cinta sampai dua tiga org plak .bak kata org tu .SAYA SETIA KEPADA SEMUA WANITA . . . .sepak lelaju kang  !!! :P .
,JALAN 2 HALA,> k even kita kapel pun .bukan semua boleh share .kita perlukan privasi jgk .dah .hidup saya hidup saya .dan hidup awak .hidup awak .
SEDANG DALAM PEMBINAAN ,> haa ! sedang dalam pembinaan .yang ni agak kerap berlaku dalam perhubungan .
JALAN BENGKANG-BENGKOK,> same laa macam bercinta .kalau lurus tak syok arr .tade gaduh2 kan .tp jangan laa gaduh slalu .kang  laen plak jadinye !
JALAN SEMPIT,> jalan sempit. . .haaaaaaaaa . . .SEMPUT ! *tibe2 je kan ?? .HAHA . k about jalan sempit ni .sebenarnye nk ckp dlam perhubungan tu kita kne laa bertolak ansur . yeah. Bertolak ansur antara pemandu pemandu J .adapaham???
JARAKKAN KENDERAAN ANDA > means jangan terlalu mendesak atau lebih sweet or CUN .di gelar MENGONGKONG . J .manusia suka mengongkong tp tak suka di kongkong . .
 . k.yang ni last pnye INGAT LAA ORANG TERSAYANG J .ni rasa cam ta perlu di terangkan da kot .sume tau .*amboii bab2 cinta cepat je pike up . ! kalo blaja math tanye sal LOG .sume melopong jek ..wekk !
k.bye

OH SALE

Hai all ari ni aq nak cite tentang SALE . ha ??? omg !! mesty suke kan kalau tengok sale sana sini .sronok kan .kalau bole ngan mall tu skali nak angkat bawak balek umh !! J .hurmm  . . .tapiiiiiiiiiiiiiiiiii  . .NO MONEY NO TALK .laaa . . .tapi ta kesah laa . .mmg slalu ade sale .nak katenye tiap tiap ari .ta payah tunggu YEAR END SALE .tapi yang memeningkan kepala aq .  .KALAU DAH HARI-HARI SALE. .TU SALE JUGAK KE ? ? ke harga dia mmg muraH?or? beli barang yang dah jadi clearn stok? HAHA! Tape-tape .bole je beli kalo clearen stok  pun ! J kalau bab –bab kualiti ni usah di tanya laa . J . .kalau kualiti tu .orait ! orait! Orait! Laa . kalau TAK orait? Ape susah beli je la yang baru . J kan ? kan? HEHE !  . .

Ok laa .kat sini ade sedikit tips –tips untuk korang yang suka shopping2 tu J
-          Beza kan antara keperluan dan kehendak .dahulukan keperluan ok .
-          Sentiasa buat buku kira-kira .bkn buku 555 ok .buku 555 tu untuk org ber utang jek :P
-          Kalau nak shopping tu .shopping laa di awal bulan .kalo akhir bln tu pk dua tiga kali nak beli.t tak beli hehe .
k.bye !

Friday, 24 June 2011

SAHABAT FESBUKK SAYA

HAI all J hari ni saye nak cite sal sorang hamba Allah ni J nama dia mohd A  .k saye kenal A ni daripada satu laman social .mcm formal pulak kan  Jalaaaaa . .kenal kat fesbukk kedebuk ! ! a.k.a fb la kan  .mula2 kenal tu .dia same je mcm laki yg laen .mesti korg tetanye2 mcm mne kan ? camane korang macam tu la dia  ha.yang pastinya saya tak kata dia jahat .saya tak kata dia baek ..50/50 .owhh .MAYBE J .bak pe plak tetibe ckp ‘SAYA ‘ ni .AKU laa .baru ROCK  mcm abg long FADIL .LOL ! padahal mamat tu pnye bhase lg GANAS drpd ni .
k.aku nak cite sal A ni laa . .dia ni  ta tau laa nk d clasifikasikan dalam kelas mane . . soalan first skali yang aku ter pk .CAMANE LAA AQ BOLE KENAL NGAN MAMAT NI  ...knape aku terfikir cm to ? sebab dunia aku dengan dunia dia totally 100% berbeza . .very ! very ! totally different  lah ! ape yang berbeza ???
dia ni mat rempit owh !!! ta caye ? tanye dia J .kepada yang berkenaan .jawap seikhlas ati yup J hihihih .tade laaa maen2 sajepp . ..
aq pulak.kawan ngan laki pon gto2 jee . .kebanyakan mmbe pun pmpuan je .kalo ehem2 tu laen cite laa .HAHA! gatai ork ??? .wekkk!  
OK .continue lg !!! aku suke kawan dgn dia ni sbb dia caring cket .AWAK ! AWAK JGN PERASAN LEBIH TAO !  tapi aku sedih jugak sebab dia pernah tipu aku  .AWAK! AWAK PENAH TIPU SAYA KAN ? ... tapi saya tetap tak marah awak .tau .knape aku tak marah dia ??? sebab aq nk suruh korg marah dia . .hehe..  tade laa  .kawan aq yg laen pon pernah tipu aq.(bkn slalu tipu tau )   Aq anggap dia kawan je J kawan tetap SAMA LEVEL !  SO .anggap laa tu da bese . padahal bpk gila SENTAPnye membe sndiri tipu . L tapi takpe DUNIA BELAKA .
Pas to brape lame erk aq ta contct ngan dia . . . mase yang lama jugak laa ...pa to ta lame pas to A cntct aku balek .means cntct smle . . . sape cntct dulu .. SAYA????  eh salah AKU ! ? ??? *maaf2 .salah lg . . bkn aku yang buang dia .tp dia yg buang aku . wat ape aq nak g cari balek .buang mase je .!! kan ? sape stuju angkat tangan macam saya ! versi usop wilcha .*tetibe je kan  . k.nak citer tu je lah J then ni pesanan utk mohd A tu . . .urmm . .ta jd laa pesan .MAYBE next post J .k.laa. nk cite tu jekk .maaf andai ade KEKASARAN bahasa .MAAF.maaf dan maaf J




Thursday, 23 June 2011

PENJENAYAH PESBUKK

PENGANGGU DI PESBUKK !
Pesbukk ! hari2 ade orang online .termasuk la aku .jujur laa start abes spm .tahun lepas .aq start gila facebook. Penyakit ni berpanjangan .sampai skarang. MAYBE J .ape bila hari – hari online maka bermula laaa kebosanan J (tapi on9 jugak ) .ni aku nak cita sal sorang hamba Allah  ni .aku pom ta tao.nape dye suke ggu aq .na remove kang.membe sepoly (buruk je kan sepoly tu ) ok2 *sama poli .tapi buat macam ta kenal .post ntah pape laa .chat ntah pape laaa . .awok !! saye nak pesan .awok nak buat kacau jangan laa kat fb saye .kan mark zukherberg (betoi ke eja name mark cam tu ?? (wut eve laa ) .kan mark tu da bg satu sorang bukak acc fb .kalo x dua .tiga pon mark kc J ok ? .geramm betoi laa saye kat awok ni . selam kat laut china slatan bru tao !   ... sedang meluahkan perasaan .emo =.=

Wednesday, 22 June 2011

SAHABAT TERBAEK :) PART 1

Assalamualaikum. Hai all J  hari ni aq nk cite sal kawan – kawan aq.tanpe dorg sape lah aq .cee wah !!!!  ni sal aq kat poly laa. First aq bersyukur sangat dpt kenal ngan korg . dan ingat lah bahawa aku x pernah menyesal kenal korang J . HEK HEK ! post ni d tujukan khas utk  kau ct J HAHA  ! dah ! dah ! ckup .ta mao laa senyum sampai telinga J aku cume nak list kan kenangan aq slame berkawan ngan korang :P weekkks !! first hari first masuk bilik tu honestly aq ta brape slesa laa .korang nmpak mcm sombong je .tp bila da kenal korang memang terbaik laa J hehe.thanxs la slame 5 blan kita duduk sebumbum ! sepintu ! cume x sekatil aje .bahaya !! :P .sebenarnye kalau aq nak list ::KENANGAN :: Kkita sume tu memang aq x dpt nk list kan lah .tapi kalau secara rambang tu boleh laaa . (intro pom da panjang menjela kan  ? . )
Toink! Toink ! toinkk !
First time aku g tengok wayang .buat pertama kalinye dalam hidup . cite KURAFAT . g tengok ngan SITI .ATIN . n ADDA . mula2 tu memang tak nak g jugak tp sebab tak pernah lagi keluar ngan roommate baru .aku pergi jugak laa .HEK HEK .
G  makan STEAMBOAT kt restoran JOHNNY .kat ECM . .walaupon makanan dia xsedap .hehehee .tapi best sbb kuar ngan korang J (sumpah aku tak kenyang ) HAHAHA .
OVERNITE same –same time FINAL EXAM . actually bukan study sangat tp on9 fb je yang lebih .HAHA ! paper kite 2 jee .paper bdk tu 6 !!! omg ! omg ! hihihihi
Pas tu .time final tu kiter slalu  kuar kan ! nk mkn ABC jek !! selok g ECM !! macam kat poly tu tade jual !! HAHA! 
Pas to urmmm .kita kua same2 g tengok wayang .arghh ! wayang lagi .HAHA !  cite RIO ! sampai hilang –hilang kad ATM aq ! haha .rio punye pasal laa !  kua dr wayang tu pkul 4.45 p.m .. dr ecm jalan laju gle kau .nak g bank ! nk buat kad baru .tapi sayang .Bank da TUTUP .(ucap tahniah kat sesape yang bersama2 saya dpt penat tu OK?  J) saye tau korg akan teman saye J ni sayang awak ketat ketat ni . . .whoaaaa *pengsan (x dpt bernafas dengan sempurna .HAHA ! )

T smbung lg ok .part 2 J

KETENTUAN ILAHI

Hai all . hari ni aq rse mcm jiwa kacau ohh ! . ha ! aku skarang tak nak srabut bagai .cume macam nk lepas geram mcm tu ah  =.= . malam ni aku nak post tentang kehidupan . aku tak suke dengar orang cakap “kehidupan awak best tak macam saya “ . .derr aku nak cakap yang kehidupan tu bukan setiap hari best (kasar je bunyinye kan ? ) HAHA ! k smbung blek  .Sebab tu la orang cakap hidup tu macam roda .kadang2 kita kat atas dan kadang2 kita kat bawah .waktu kita kat atas tu .kita bahagia .waktu kat bawah tu mula la ckap ngarot2.ta mo la cm tu k. sape2 je J  

Dugaan mengajar erti kesabaran .  J lagi banyak kita di uji .kita kena bersyukur . sbb tu tanda Allah sayang kan kita J Allah tak nak kita lalai atas dunia ni . okk. J thing positive .lihat la kelebihan diri sendiri jgn tengok kekurangan .tp ta mo la riak2 ok .ta baek dose tau . J wassalam .sayang anda!  

Monday, 20 June 2011

mother and father day

Hai .assalamualaikum .ari ni tade bende gak nk cite cume tibe2 teringat nk post sal hari ibu .sy thu ari ibu da lme lpas. ari ayah smalam . eh salah .hari bapa .:) selamat ari bapa kt bapa2 kat seluruh Malaysia ok . ikhlas dr lin J . .k. dah ! dah !  nk cite sal ibu ni . sebenarnye x sempat nk post hari tu .cuma nk wish. .SELAMAT HARI IBU .n ni ucapan utk mak . mak terima kasih menjaga saya dari kecil hingga besar. terima kasih kerana menjaga saya ketika saya sakit.mak terima kasih kerana menghantar saya ke sekolah .mak terima kasih sebab bawa saya bermain tiap-tiap petang .then terima kaseh buat cadar bau macam mama .ngehehehehe.