Thursday, 21 July 2011

.

Hari yang gila !! ari ni aq ase tension owh !! gle2 !! da laa pg td bgn lambat . nasib baek g klas awal . da laa ari ni class full. Pg tadi blajar building construction and working drawing .mengantuk kot .myb sebab aq mmg tak paham. Kalau aq paham mesti aq concentrate . .ok sambung blek .ari ni klas aq 8 pg – 5 ptg .KAU ADE ? .. ok .maen2 saje . pas tu dengan DESIGN aq tak siap lagi .CONCEPT pun tak de lg .serabutnye !!!!!!!!!!!!!!!!! . ..mock up model tade . aishhh . letihhhhhhh sgt2 ni .tp lagi letih otak aku ni . .. dgr daftar modul ENGLISH tak lg nye !! nk benti poly ase .l bengkek !! Sabo lin :(

Thursday, 7 July 2011

SINGLE ITU SWEET



1. Bebas dan berdikari
Jika terasa ingin membeli belah, jangan fikir lama-lama. Dengan kebebasan yang ada, anda boleh membuat apa sahaja yang anda suka, sama ada menonton wayang romantiks seorang diri atau ke salun kecantikan. Jika teringin mencuba stail rambut baru, pergilah ke salun dan dapatkan nasihat. Bukan sahaja kebebasan ini dapat memberi anda ruang untuk mebuat perkara yang diinginkan, anda juga dapat berkenalan dengan lebih ramai rakan baru tanpa perlu risau boyfriend berasa cemburu..*ade pun buat mnyusah aje .HEHE.
2. Jadi rakan yang baik
Sememmangnya tanpa kekasih di sisi, anda mempunyai banyak masa berkualiti bersama rakan-rakan. Anda boleh ke spa bersama-sama dan mengadakan parti di rumah. Bukan sahaja mengeratkan hubungan malah memberi peluang mengenali diri dan rakan. Detik yang dikongsi bersama boyfriend ke padang bola atau futsal boleh digantikan dengan membuat aktiviti yang lebih berfaedah dengan rakan baik.
3. Lebih banyak masa berkualiti di rumah
Ibu bapa sering terasa keseorangan apabila anak gadis sudah besar dan mempunyai boyfriend terutamanya apabila anak-anak sudah bekerja dan mempunyai rumah sendiri. Kalau single, lebih banyak masa boleh diluangkan bersama mereka di rumah. Sama ada makan malam bersama atau berbual-bual di hujung minggu cukup bermakna kepada kedua-dua ibu bapa anda. Bukan itu sahaja, anda juga boleh membantu ibu mengemas rumah atau menolong ayah mencuci kereta. Hubungan kekeluargaan akan lebih erat.
4. Kuat keuntungan dengan part-time
Dengan banyak masa terluang, anda boleh membuat kerja part-time. Bukan sahaja memberi wang lebih malah berpeluang berkenalan dengan orang baru. mungkin anda bertuah bertemu teman baru yang berkongsi minat yang sama.
5. Jimat kos
Bila berdating, perbelanjaan akan meningkat. Bila single, perbelanjaan boelh dijadikan simpanan dan digunakan untuk aktiviti yang diinginkan seperti melancong ke luar negara dan membeli komputer riba baru. Anda boleh memilih untuk makan fast food dan pulang ke rumah menikmati makanan ibu. Bukan itu sahaja, anda tidak perlu keluarkan bajet untuk hari2 speselseperti hari kekasih, ulang tahun dan sebagainya.
6. Kurang beban tanggungjawab
Anda tidak perlu risau sama ada rakan-rakan boyfriend sukakan anda atau tidak. Anda juga tidak perlu risau sama ada ibu bapabya mempunyai impresi positif terhadap anda. Dengan menjadi single, anda hanya perlu bertanggungjawab pada diri sendiri. Segala keputusan terletak di tangan anda dan tak rasa gusar atau bimbang sama ada ia akan merisaukan boyfriend anda.

Wednesday, 6 July 2011

KEHEBATAN OTAK MANUSIA


KAHETABEN OATK MUSANIA (bukan bahasa jerman ok J )
Hai all .hari ni aq tamao pot pet panjang panjang cume aq nak try korg .ehehe . cbe korang baca artikel kat bawah ni .

Stau kijaan ynag dilkaukan oelh Unviseirti Cambgidre mebenyut, tdiak kria mcaam mnaa uturan hruuf-hruuf dalam ssuetau pkeartaan, ynag plaing petning ilaah hruuf pterama dan ynag takerhir bareda pdaa kudadekun ynag butel, mamengalh hruuf-hruuf itu brkecumak, dan pakeraatn dmei pakeraatn ynag dtanag sleepas itu mbabenyeakn kseilpaan itu jdai bgarenda-gnada, tpai kita tatep bleoh mabemnyaca tpana serabang mslaah.

KEPANA? Sbeab oatk munsiaa tidak mabemca hruuf-hruuf itu sareca tasering, tpai pakeraatn tseerubt sareca kasueruelhn. Hbeat, kan?


Antara bukti kekuasaan ALLAH...
Pesanan KHIDMAT masyaRAKAT  di bawa KHAS oleh .................................owner dis blog !
*jangan melopong ketika membaca J .hehex  !

KENAPA ?

Nape laaa orang suka sangat sakitkan hati saya? Saye tak penah ganggu hidup orang pun.knape nak dengki sangat dengan kehidupan saya ? kan ALLah da bagi setiap manusia tu kehidupan. Ce pikir dulu sebelum nak buat sesuke hati kat orang .ok tak best gne saye .gne aq lah J (maseh boleh tersenyum .walau post ni dalam keadaan EMO TAK BOLEH COVER .)okk .aq tak tahu ape laa masalah kau dengan aq .aq harap “KAU “baca sebenarnye  . . .(kalau ok dengan saye tak perlu laa TERASE  or TERTACHING ok J 

. aq ni nak katenye bukan laa suka nak jaga tepi kaen org .kalau tak caye cbe tny kwn2 aq .*diorang slalu ckp aq loading kalau aq tak tahu pe yg dorg borakkan .(dah bkn hal aq ) tp kdg2 tu sikap aq ni menyusahkan diri sendiri ... kalau nak ckp jujo tu .mmg aq selalu ter MAKAN HATI ULAM JANTUNG ngan org2 yg wujud dalam hidup aq.tp bg aq tu alaaa .mcm MAINAN KEHIDUPAN je laa .KADANG-KADANG KITA KAT ATAS .KADANG-KADANG KITA KAT BAWAH .tp yang sebetulnye ALLAH da aturkan yang terbaek dalam hidup kite .TAK CAYE???? Cbe muhasabah diri 10 minit .*kalau tak rase pape tu maknanya ALLAH tak bagi HIDAYAH lg laaa kat  korg even name kmu HIDAYAH pun J ...k sambung ke topic asal .aq nak cite sal sorg hamba ALLAH ni. (panjang pulak bebelnye J ) .saye tak pernah pun . OK! Sy tak pernah pun kacau hidup m ni .tp knape m ni mcm dengki ngan saye ye ? saye betoi2 tak faham .sedangkan sy tgk kehidupan M ni jauh lebeh baek dari saya .dr segi KELUARGA .KAWAN2 .CINTA .n bnyk lagi laa .sume dia ADVANCE drpd sy .. soalan sy ni hanya M tu jek yang tau n dapat jawap .k.KONKLUSINYE aq pun tak de laa terkilan sgt kau tak kawan ngan aq sebab bg aq tak kenal kau pun tak pe .heheheeheh *ayatlinmulabengkek.  .DAH LAAA .TAK BAEK ! hurmm k.lah .nak cite tu jek .K.BYE J.

ANAK MAK

Assalamualaikum .ari ni aq nak post tentang family aq .urmm.citenye tak  menarik mane pun cume nak citekan tentang emak kesayangan saya *mcm ade bnyk mak je kan .hehex ..sy pun tak tahu nak post ape sebenarnye cume *sebenarnye tiba2 sy teringat kat diaa .drpd sy ingat kat teeettt ! sy. baek sy ingat kat mak sy .betoii dok ? huhu k.sy nak ckp yang .sy bangga dpt mak mcm dia J okk.saya sayang mak saya .terima kasih jaga saye dari kecik smpai beso ye mak J .jasamu dikenang .kalau nk tahu kan mak saya dari kecik sampai skarang ... tak abeh2 pesan mcm2 kat saya.tp sy ok sajepp.sbb saye thu knape mak saye slalu pesan2 .sbb TAK BG ANK DIA JD BUDAK NAKAL.alhamdulillah.selama 12 tahun aku blajo ni .aq tak jd BUDAK WANTED kat skolah .ye laa kan .kalo x nk dgr ckp dia..sy nak dgr ckp sape lg kan ? J dulu mse kecik2 aq ni nak katenye da bnyk menyusahkan mak aq .. tu waktu sekolah rendah. Time skolah menengah pulak kalau time blek kg .mesti mak aq anto aq kat BUS STOP.sampai kdg2 tu aq pun naik kesian .tp nk wat camane .aq ckp x pyh .mak nk tunggu jgk .*pdhal aq lg suke <3 aww !! HAHA.then oleh sebab mak aq suke teman aq tu .Pak cik bus MARA LINER tu pun da cam muka aq .:) pakcik tu pun baek .sokmo buat2 ramah a.k.a mesra awam dgn aq .*ok aq bukannak cite sal pakcik tu . (tersilap masuk topic ) maaf ! ~Hehe . k.smbung blek .. tapi mak slalu ckp aq budak baek <3 aww !! bangge .hehe *ok tak baik riak kan ? HEHE ,saye slalu ingat pesan mak saye “chik awak duk kat sane jgn kuat sgt kluaa “ HAHA! Tu laa pesan yang paling aq rase mcm MEmERLI aq .tapi aq OK kan aje J .  dah mmg salah aq .hehe .mak aku anta aq blajaa kat poli ni bkn nk suruh aq klua tiap2 minggu .hehehe .TAK (tak ingat ayat nak tulis ape ) ehehe .alhamdulillah laa ..hehe .k.laa laen kali aq post lg .mybe next post :) 


I LOVE MY MOM




Tuesday, 5 July 2011

Posted by Picasa

BACK to normal :)


OK.! about dis photo. > ni kami bukan saje2 g picnic bagai tao ! kami g buat site analisys .
then .dr hostel tak makan pape.soo .kami makan laa dulu . ehehe .lapo owh !! 


urmm.busy sgt laa kononnye.tp adatlaa .kite kan mmg suka wat kerja last minute ! 
salah siape. tepuk dinding rase sakit *tertibe jee 



ok ! yg ni sebenarnye silap upload.hehehehehehe

.

okk .pic ni pulak time basic survey .saya bukan skodeng orang ye !! 
kalau ternampak tuh . . *phm2 laa sndiri *hehe