Wednesday, 24 August 2011

TANDA ANDA SUKAKAN SI DIA

‎10 TANDA ANDA SUKA SESEORANG :

spuluh : rasa malu bila bercakap dgn dia
smbilan :anda prasan anda trsenyum bila brcakap dngannya
lapan :kalau terlihat dia, tak nmpk orang laen
...enam :sentiasa teringat dia
lima :happy bila bercakap dengannya
empat :akan cuba sedaya upaya untuk berhubung dengannya
tiga :apabila terbaca post ini, anda teringatkan dia
dua :sedang asyik memikirkannya sampai
tak perasan num tujuh tak ada dalam senarai
satu :anda tergelak lepas check memang tak ada . PEACE !

Sunday, 21 August 2011

DARI HATI (PART I)

. Ok ! saya tak tahu nape saya rasa nak post "tentang perkenalan saya dengan awak ni " interest? no lahh .cuma nak ckp awak pernah muncul dalam hati saya . saya pun tak tahu nape ni terjadi pada saya dengan awak .knape tak dengan org laen .ok ! saya tahu sebab semuanya dah di tentukan oleh Allah .ye ! segala2 nye .so awak jangan nak bangga lebih2 .saya kenal awal .awal bln 1/2011 .so mknanye .kte da knl dkat 8 bulan lebih .wow !! kalau org pregnant lg sebulan je lg nk keluar bby tu kan ? hehe :)

Monday, 15 August 2011

POST RAMADHAN 2

HAI :d ari ni nk cte sal ape yekk ! hurmmm .tentang puasa ! yeah ! alhamdulillah .dah 15 hari kita puasa kan ? .saya maseh mampu bertahan . . bulan pose ni biasa laa dugaan tu .mak aii .makin melipat2 ganda .tapi alhamdulillah .bole setel la beb ! ececeh !ye laa Allah tahu takat mane hamba dia bole terima ujian kan ? bulan2 pose ni laa .keje + esaiment +task +projek + case study bertimbun2 ! setinggi gunung everest ! hadoii .penat dehh :) .jarang sgt dpt tido nyenyak .abes lme dpt tido 2 jam !! mak aii .nk je bwk bntal g studio :) ujian ohh ujian =.= . tak pe laa ...adat laa tu kan ? hehehe . . sy redha ! tak de ape yg senang2 je dpt dlm idop kan ? heheheh . . k .lecture da masuk .nak buat design .bye .syg anda <3

Thursday, 4 August 2011

PUASA 2011

Hai .urmm .lame da tak update blog ni .almaklum laa busy lerr .btw .nak jgk up up date2 .!! *tak gagap pun oke !  .k ari ni 3 ogos 2011 /3 ramadhan ... sebenarnya nak ucapkan SELAMAT BERPUASA . . biase laa bulan pose ni banyak dugaan ,. SABAR kne LEBIH kan ? Jhurmm .k first Alhamdulillah laa kan aq maseh di beri kesempatan oleh Allah utk menjalani ibadah puasa J bersyukur sbb maseh dipanjangkan umur  . .k.pose tahun ni sama seperti tahun2 sebelum ni.then da ade pengalaman berpuasa di poly J .so tade laa rase janggal sangat dgn situasi cam ni .bezanye cket je .dulu waktu sem 1 task TAK BANYAK .tak macam sekarang J .esaimen bertimbun .macam bukit pelindung .hehehehe . :P tiba2 ingat pulak zaman skolah dulu .bukak pose kat dewan makan dengan roomate2 ku ! eiqa .ayu . ema .aifa .lya .tehah .eila .ueen .eira . atim ,paein .. *ari2 aq bukak pose ngan paien kot !! hehehhe .SUMPAH  RINDU KALIAN L .Tapi tape kan . .insyaallah t kalau di izin kan Allah .mesty dapat bukak pose same2 lg kan ? J .. . .Hurmm .nak bercerita tentang puasa ni lg ! RAMADHAN . bulan yg penuh barakah .kalau kita buat amal ibadah tu .dapat pahala berlipat ganda .tp biasa laa kalau iman tak kuat tak buat jugak even da tau pahala tu berlipat ganda kan .ni la manusia ....  . ..Ha ! 1 more .mekaseh kat sorg ni .sbb tiap2 ari kejut saya bangun sahur J mekaseh ye awok !! .hehe J