Thursday, 17 November 2011

DARI HATI # 18/11/2011

hey ho ! hari ni 18.11,2011 . boleh tahan cantik jugak laa tarikh tu kan ? :) comel je .traolalaala.
sebenarnya  . aku  da lame tak update blog ni kan ? btw final exam saya dah abis da awak .saya ada banyak benda nak luahkan . satu - satu . ok honestly post ni saya tak mengharapkan korang baca punn . cukup sekadar nak meluahkan isi hati :)

18/11/2o11 .

hari ni jumaat . barang da siap packing pukul 9 kang abang datang ambik . sedih jugak nak tinggalkan bilik ni.hehe .banyak kenangan . suka duka .hehehe .btw alhamdulillah .ta de masaalah dengan roomate . ok aku duduk kamsis . bukan rumah sewa . tu buat aku tak bebas nak keluar sesuka hati . kalau ikut jiwa muda memang nak memberontak kan .tapi sebab tu yang mak saya nak. saya ikut . cakap mak mane boleh lawan kan sayang ? 3 semester saya duduk kamsis . hari - hari ade program mulut saya pot pet pot pet bising .ye lahh sebab tiap2 ,asal dia nak ambik masa kita kan ? tapi dari segi keselesaan alhamdulillah.ni memang terbaekkkk lah kan ?? tak baek mane lah kan ? tapi cukup selesa laa . nice arr kan ? ok firstly nak cite yang best2 dulu lah kat sini . ok firstday masuk tu . mula-mula kan? memang tak berapa best laa. lepas tu ok lah . hurm yang saya sedih nye . dulu kan ade sorang hamba allah ni . name dia ? tak yah laa .saya tak suka nak mention nama orang sesuka hati kat sini .. ok !saya masuk sem ni . lebih kurang dalam bulan 7 cam tu lah . bulan 8 tu puasa. nak katanya tiap- tiap hari saya gayut dengan awak.kan awak ? (orang yang saya tak nak mention tu lah ) hehehe tiap-tiap pagi awak kejut saya bangun sahur .saya ingat betul-betul laa awak sayang kat saya .puihh !haha .gurau je sayang .,, tapi awak kan saya tak tahu kenapa. lepas raya tu awak macam dah berubah . tapi awak jangan risau lahh . maybe saya je yang rasa macam tu .lepas tu awak da kurang contact saya . dengan alasan yang boleh di terima pakai :D
tapi lama kelamaan saya tahu awak macam tipu saya . awak saya tak kesah awak nak tipu saya tapi sila gunakan logik akal untuk menipu (saya tahu saya salah sebab mengajar orang menipu kat sini.HAHA )
macam macam alasan awak bagi. waktu tu ayat saya kat awak pun dah lain .kan ? saya tahu . tapi awak tu buat2 tak tahu . dan akhirnya awak ngaku jugak yang awak salah . tapi sekali orang da tipu kita .buat api kita nak caye kat orang tu lagi kan ? tapi apa-apa pun saya tetap sayang kawan saya lah :)
kadang-kadang saya tertanya-tanya jugak. apesal laa aku suka kawan dengan mamat ni. jawapan dia. aku sendiri pun tak pasti . ok lepas raya.kedebak kedebuk . taching taching sket. marah-marah sikit . sebenarnya seriously saya terkilan sangat-sangat .tapi tak pe bila saya ingat kat awak mesti saya bisik kat hati saya (lin nanti kau akan jumpa yang lebih baik dari dia ni .sabarlah wahai hati ) . sengal je aku ni kan ? haha .
 ok lah saya nk cite tu je .


bye .agak tergantung kan ? ada org spiol mood saya .tak sempat nak luah panjang2 .bye .



gambar tak berkaitan. hehe

Monday, 14 November 2011

DARI HATI #15/11/2011 eiqa :D

hey ho ! post ni memang aku tuju khas untuk kau. eiqa :) tak tahu nak cakap macamane . sayang sangat kat kau . aku tak tahu macam mana nak cakap laa .ayat belit-belit dah HAHA smalam lepas ko post kat wall aku tu .aku sentap sikit laa. aku mane ade kapel dengan sesape pong ~ dalam fb tu fake semata-mata laa . saje . tetibe ko anta ace tu . sedih ? tak laa . tapi aku terkilan .takut ko salah paham . aku mane boleh kalau ngan kau. kalau boleh nak buat yang terbaik untuk kawan aku sorang ni .hihihi .

ok . lepas balas-balas komen dalam kurang lebih pukul 2 tu . aku sambung study . aku? biasa laa .study last minit. tp alhamdulillah laa. sempat baca dari kulit ke kulit. tak awesome pun.dah biase kan ? haha .  ok

ok .pukul 3.38 a.m .14 november 2011 . 


aku dapat mesej. tah sape lah yang hantar kan? eiqa lahh sape lg.hehehehe .




lin aku harap ko selalu bahagia . tak kira siapa pilihan hati ko . aku caye dengan ape yang ko buat .sayang ko .




aku terdiam sekejap . tak sangka sampai macam tu skali kau ambik berat pasal aku . memang tak sangke sangat x100000 .


untuk eiqa : aku bersyukur sangat-sangat dapat kawan macam kau . :) seriously . ko lahh kawan terbaik aku .aku tak main2 . :)

tetttt ! ok cite lain !!!! hahax

ok .aku nak cerita peristiwa dekat dewan pekse siang tadi . ok dengan 1001 semangatnya aku masuk dewan pekse  aku pun masuk laa .ok skip lah ....


aku bukak soalan .fuhh !! oh apekah ??? .sengal soalan semua dalam english . aku study bagai nak mati smalam bahasa melayu. alamak. acane ni ??? . tapi alhamdulillah . Allah nak tolong aku. aku dapat jawap biar pun tunggang langgang aku punya bi tu AHAHA .tapi aku rasa macam jawapan aku tu betul dah . hihiihi . ape yang aku harapkan? sama macam apa yang kawan -kawan aku harapkan jugak .

"kejayaan" 


kejayaan untuk kita sama-sama bawak balik tunjuk kat orang tua kita . tu baru langkah pertama kita nak balas jasa kita tau. kita banggakan dia dengan kejayaan kita . even kite ni blajar stakat kat poly je kan :) tak pe .kalau ade rezeki nanti kita pun boleh masuk u macam dorang  :) insyaallah . cuma usaha ngan doa je laa ok :)


# aku selalu berangan nak g oversea . tapi stakat ni pun dah .HAAAA !semput ~~  . heheheheh .
boleh ke aku duk jauh dengan mak. stakat kuantan ke pekan ni pun . tiap-tiap minggu nak balik. linnn ohhh linnn .haihhh .....

HAHA .cukup lah merepek kan ? satu lagi paper tak lepas .BUILDING SERVICES 2 . sakit jugak blajar bab elektrik ni.aishhh . insyaallah .aku study sampai abeh . ya Allah permudahkanlah segala urusan kami. Amin...

# ok tu je lahh .bye :)









Sunday, 13 November 2011

DARI HATI #14/11/2011

HEY HO ! saya dalam silent mode skarang :) cumA nak cakap . sampaikan salam rindu sy pd dia :) bye

#saya sedih .kadang2 kita tak hargai apa yang kita ada . apa yang kita harapkan bukan semua kita dpt kan ?

Thursday, 10 November 2011

WORDLESS FRIDAY #orang tak buat biar aku yang buat .HAHA

ok ! hey ho . firstly aku tak de ape motif pun nak update blog ni.cuma sebab lme tak update je kan . ari ni aku nak tunjuk picture waktu port folio minggu lepas .tapi sikit je .alah ok laa daripada tak ade langsung kan ? hehe
#saya tak pernah menyesal masuk architecture .


kami !














NO MORE REGRET WITH ARCHITECTURE


#classmate tersayang :) maaf kalau ade yang tak de dlm ni eh <3
t sy update pic kite sem 1 ngan 2 . kalau nak .ngan polibriged skali punn boleh :) heee .

k.bai 





Tuesday, 8 November 2011

PERASAAN SAYA

firstly . post ni credit to : friendlist facebook saya .








lin acik says : cinta yang satu .hanya cinta pada Allah . kat pak we korang ??satu ke ? kalau ye lah kau baru pernah kapel sorang , tp nak sampai ke korg kawen tu . bape org laa lis gf/bf yg korg ade kan ? xcely ni peringatan  untuk diri aku sndiri jgk . :) jgn marah yea sayang !

Tuesday, 1 November 2011

BAGAIMANA MENYAYANGI SESEORANG~ . #kau tau ke cara nak sayang org ?

‎~

1.Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda meletakkan sesuatu hubungan
berdasarkan perasaan, ia hanya akan gagal karena perasaan senantiasa berubah dari masa ke kemasa.

... 2. Sayangi dia seadanya. Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia dengan 6 billion personaliti. Dia sebenarnya seorang yang istimewa dan biarkan dianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia karena sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya karena dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.

3. Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak berkorban untuk anda.Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sekali kali mencoba untuk mempermainkan keluhuran cintanya.

4. Hormati pendirian dan keputusan dia. Jangan anda merayu dan jangan membuat alasan supaya dia menerima cinta anda karena kelak, yang akan anda dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati.

5. Yakinkan diri anda akan keistimewaan dia. Dia adalah satu-satunya di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia karena dia telah cukup sempurna semenjak anda mulai terpikat padanya.

6. Percaya akan dirinya. Senantiasa berbaik sangka padanya, jika kita juga menginginkan begitu darinya . Pastikan anda akan senantiasa memperlakukan diri anda pada tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika anda sendiri tidak dapat menerimanya, apalagi dia.

7. Jangan berjanji menyayangi dia untuk selama-lamanya karena selama-lamanya bagi anda mungkin akan berakhir keesokkan harinya, tapi berjanjilah untuk menyayangi dirinya seolah-olah setiap hari itu adalah hari yang terakhir untuk anda berdua.

8. BERCINTA dengannya adalah seperti memberi hati anda kepadanya untuk dilukai tapi kepercayaan itu penting. Percayalah kepadanya, niscaya dia akan melindunginya sepenuh jiwa dan raga.

9. Jangan sesekali meninggalkan dia tanpa alasan. Dia bukan hanya akan menangis kecewa dan kemudian meneruskan hidupnya seperti biasa, ketahuilah bahwa jiwanya akan mati secara perlahan.

10. Jangan cepat berbangga dengan diri anda, mendapatkan hatinya bukanlah satu kejayaan yang mutlak tetapi anugerah itu hanya layak anda peroleh setelah anda berjaya menyayanginya hingga akhir hayat. Ketahuilah, dia memilih anda adalah karena dia percaya bahawa anda adalah seorang yang jujur dan akan menepati janji. Anda telah bersusah payah dan berusaha dengan segala upaya untuk memenangkan cintanya, maka dengan itu haruslah anda juga berusaha untuk terus mencintai dirinya apapun keadaannya