Tuesday, 31 January 2012

SAHABAT SELAMANYA

"Accept challenges, so that you may feel the exhilaration of victory.-

holo .first .aku tak tahu nak start aku punya ayat ni macam mana .oh oh memang seriuss . ok
aku nak cerita pasal sorang kawan aku ni . erk .sebelum tu aku nak cite kat korang .korang patut cari kawan macam kawan aku ni .

                                                       
                                                            haa ni laa kawan kite tuh

nak kenal ngan kawan saya ? heh ! mane bole . kawan baik saya tuh . sila jangan rampas eiqa . saya ye :D haha


oh oh . aku cerita pasal eiqa ni .pah ceroh tak abehh .yedak ? lari tajuk pulak tuh .hahahah .tapi tape . dia lahh yang selalu bagi semangat kat saya . semangat waja saya hari-hari sebab dia bagi ceramah kat saya .

"eiqa .aku sayang kau .sampai bila-bila .kawan dunia akhirat susah senang . kita sama-sama . tapi kau kawen dulu eh .hahahaha ." . 


dan something yang buat aku rasa ieqa ni betul-betul kawan yang ngam bagi aku .ni sebenarnya aku da post dulu .aku nak post skali lg .ahh tak ape ,blog aku bukan blog korang .huehuehue :D  ok ni lahh
tekan sini . .ok lepas korang baca tu mesti korang prasan .aku pakai pic yg sama . malas curi pic awok laa eiqa :D


kawan yang baik tak pernah lupakan kawan baiknya 


ok .fullstop . !






























Friday, 27 January 2012

untitle

assalamualaikum . hai . holo .dan sebagainya . oh oh .aku nak cakap yang serius aku eksaited nak post entry hari ni . aku sedih sebenarnya -.- malas buat muka sedih . .sila senyum sikit !  

straight to the point je lah okay ? 

hari ni 28 januari 2o12 . 

selamat ulang tahun untuk mak yang ke 53 tahun .
sayang mak saya :)   :: sayang tahap infinity .tahu ? ::
saya sebagai anak mendoakan yang terbaik untuk mak . 
kalau mak baik .maknanya saya pun baik laa ?tak gitu mak ? heheheh  <3
much love for you mom :) <3 <3 <3 

ok second . genap setahun arwah tok ayah meninggal .
AL-FATIHAH ~
cucu mana tak sayang tok dia kan ? :) 
(aku rasa ade je .huehuehue ) 

3rd . oh oh .malas cerita , tak seronok langsung .ok lah sampai sini sajepp 

(nak kluar g beli cake untuk mak kite . nak buat kang tak pandai )


aku pernah buat kek . nasib tak terbakar dapur -.- huehue 




tak de motif .oh oh .cuma nak letak gambar mak aku je .ekceli .tu gambar 3 tahun lepas

Saturday, 14 January 2012

ujian personaliti #try jgn tak try -.-

assalamualaikum .Hollo !da lame aku tuk update blog .aku tahu tu . hehe :D ari ni aku nak toraii .korang cube buat ujian  personality ni . tanpa segan silu baek korang terai .alaah .korang je yg tahu pun J kan ?

Situasi:

Anda berada di dalam hutan

(1) nyatakan dengan siapa anda berjalan?

sedang anda berjalan tiba-tiba terserempak seekor haiwan
(2) nyatakan apakah haiwan itu

(3) tindakan anda terhadap haiwan itu
(biarkan dan pandang je/lari dari haiwan itu/ dapatkan haiwan itu)

anda teruskan perjalanan..tiba-tiba ternampak segugus kunci
(4) nyatakan bilangan kunci itu
(dari 1-10 anak kunci)

anda teruskan perjalanan, tiba2 anda ternampak sebuah rumah di tengah hutan.

pada fikiran anda..
(5) adakah rumah itu berpagar?

(6) pintu rumah tu terbuka atau tertutup?

anda pun masuk ke rumah itu. pergi ke ruang tamu dan ternampak meja.

(7) apakah bentuk meja itu?
(Bulat/ Oval / Segiempat / Segitiga)

atas meja ada pasu...


(8) Berapa banyak air dalam pasu itu?
(Penuh / Setengah / Kosong)

(9) Pasu itu diperbuat daripada apa?
[(Kaca / seramik / tanah liat) (logam / plastik / kayu)]


Anda teruskan perjalanan ke belakang rumah. anda melihat sebuah air terjun dari jauh.
(10) Berapakah laju air itu?
(1-10 : 1-perlahan 10-paling laju)

anda terus berjalan dan ternampak sebuah taman. tiba-tiba anda ternampak sebuah kotak peti.
(11) Apa ukuran kotak itu?
(kecil / sederhana / besar)

(12) kotak itu diperbuat daripada?
(cupboard/ kertas / kayu / logam)

tak jauh dari taman anda ternampak sebuah jambatan.
(13) jambatan diperbuat daripada apa?
(logam / kayu / rotan)

Di seberang jambatan, ada seekor kuda.
(14) Apakah warna kuda itu?
(putih / kelabu / coklat / hitam)

(15) Apa yang kuda lakukan?
(diam dan tenang / menggigit rumput / berlari)

(16) TIBA-TIBA...tanpa disangka ribut tornado datang.... tak jauh
daripada kuda. Anda mempunyai 3 pilihan:
(i) lari dan bersembunyi di dalam peti?
(ii) lari dan bersembunyi di bawah jambatan?
(iii) lari ke kuda, naik dan terus pergi?


Berikut adalah tafsiran:


(1) dengan siapa anda berjalan merupakan orang yang paling dekat dan rapat di hati anda.

(2) haiwan yang anda jumpa simbolik kepada masalah yg anda hadapi. saiz haiwan yang besar menunjukkan anda menganggap sesuatu masalah itu besar

(3) tindakan anda kepada haiwan merupakan tindakan anda kepada masalah yang anda hadapi. kalau anda lari dari haiwan maksudnya anda memang suka lari dari masalah

(4) kunci
1 - kamu punya satu teman baik dalam hidup anda
2-5 - anda mempunyai beberapa teman baik dalam hidup anda
6-10 - anda punya banyak teman baik

(5) rumah
berpagar : close-minded
tidak berpagar : open minded

(6) pintu
terbuka : senang berkongsi dan bercerita masalah atau diri kepada orang lain
tertutup : tak suka bercerita dan rela memendam nye

(7) Meja
Bulat / oval - teman yang datang, anda akan menerima dan mempercayai mereka sepenuhnya
Persegi - anda sedikit lebih cerewet tentang kawan-kawan dan hanya boleh geng dengan orang yang anda fikir sama frekuensi sahaja
Segitiga - kamu benar-benar sangat sangat pilih-pilih teman-teman dan tidak ada banyak kawan dalam hidup anda

(8) Pasu
Kosong - cita-cita dan keinginan hidup anda tidak terpenuhi
Setengah penuh - apa yang anda inginkan dalam hidup anda adalah setengah dah tercapai
Penuh - hidup anda benar-benar terpenuhi dan baik untuk kamu!

(9) kaca / tanah liat / seramik - kamu lemah dalam hidup anda dan cenderung menjadi rapuh
logam / plastik / kayu - and kuat dalam hidup anda

(10) air terjun
0 - tidak ada dorongan seksual sama sekali
1-4 - ghairah seks rendah
5 - ghairah seks sederhana
6-9 - ghairah seks tinggi
10 - ghairah seks sangat tinggi ...

(11) Saiz kotak:
kecil - ego rendah
menengah - ego sederhana
besar - ego tinggi

(12) material peti:
cupboard/ kertas / kayu (non-bersinar) - rendah hati kepribadian
logam - bangga diri

(13) Adapun material jambatan:
jambatan logam - punya ikatan yang sangat kuat dengan teman-teman anda
jambatan kayu - hubungan sederhana dengan rakan-rakan anda
rotan - anda tidak berada dalam hubungan baik dengan teman-teman

(14) Warna kuda:
putih - pasangan anda adalah murni dan baik dalam hati anda.
kelabu / coklat - pasangan anda sederhana di hati.
hitam - pasangan anda sepertinya tidak begitu baik di hati dan tampaknya menjadi pertanda buruk.

(15) tindakan kuda:
diam dan tenang / menggigit rumput - pasanganmu adalah sangat sederhana dan rendah hati.
berlari-lari - pasangan anda adalah liar dan agak sukar dikawal

(16) Ini yang terakhir tapi yang paling penting bagian dari ujian ini.
Dari bagaimana saya menamatkan cerita ... pendekatan tornado ...
Apa yang akan kamu lakukan? Hanya ada 3 pilihan:
(i) lari dan bersembunyi di dalam peti?
(ii) lari dan bersembunyi di bawah jambatan?
(iii) lari ke kuda, naik dan pergi?

Apa yang akan anda pilih?
Sekarang, di atas ini ditandai dengan hal-hal ini:
Tornado - masalah dalam hidup anda
peti - anda
Jambatan - kawan-kawan anda
Kuda - pasangan

(i) Jadi, jika anda memilih kotak, anda bergantung kepada diri sendiri setiap kali anda menghadapi masalah.
(ii) atau jika anda memilih jambatan, anda akan pergi ke kawan-kawan setiap kali anda menghadapi masalah.
(iii) atau yang terakhir jika kamu memilih kuda, anda mencari pasangan anda setiap kali anda menghadapi masalah.

Haa . eh2 .yeke korang macam tu ? ok tu kira macam ujian je pun . kan ? kan ? ye ke tak korang macam2 tu .renung2kan dan selamat berfikir . eh2 bukan selamat beramal ke ? ok lahh cau dulu

Kredit to : sape yang create ujian personality ni J



# first post 2012 :O