Saturday, 24 March 2012

k.a.m.i

assalamualaikum . hai korang aku nak membebel banyak-2 lagi hari ni . keh-2 .tak nok dengar sudohh .

aku rindu laa  kawan-2  aku :')  . ok bye .*tak jadi membebel -.-




ily -.-

heartbeat . nahh lagu untuk awak :D




Mungkin kita tak bersama di takdirkan,
Tak mengapa asal kau bahagia :) 




psstt : walaupun kau tak pernah tahu :')

sahabat by najwa latif


this song dedicate to my  best friend . 
to her : semoga kita kawan sampai bilaa-2 .insyaallah sampai syurga :')




Kau ada dikala ku suka
 Dikala ku duka Setiap tangisan dan juga ketawa Kau ada dikala ku perlu Setia menemaniku 
Pegang erat tanganku bila aku jatuh Kau lah yang selalu Selalu menemaniku Mendengar kisah pahit manis Hidup ku Kau lah yang di situ Setia menunggu ku Kau lah yang satu Menjadi sahabatku

Kau ada di kala ku jatuh Di setiap bangunku Terus menemaniku
Tanpa rasa jemu 
Kau ada di setiap tawa Di kala bahagia Kau menjadi sahabatku Selamanya
Kau lah yang selalu Selalu menemaniku Mendengar kisah pahit manis Hidup ku Kau lah yang di situ Setia menunggu ku Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku
Yeah sahabatku Tetap bersamamu jika kau perlukanku Dan ku tak kaku tak kekok Kalau sampai buntu kita belok yok (yok) Berjangkit sesama seperti mengusik si melatar Kau kau jangan kau melampau Dan kalau siapa mengusik Najwa Tolong bagitau aku tapau

Ku tahu ku kan selalu ada Pada dirimu Dan ku harap kau juga rasa begitu Kau lah yang selalu Selalu menemaniku Mendengar kisah pahit manis Hidup ku 
Kau lah yang di situ Setia menunggu kuKau lah yang satu Menjadi Kau lah yang selalu Selalu menemaniku Mendengar kisah pahit manis Hidup ku
Kau lah yang di situ Setia menunggu ku Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku 
Sahabatku

Sunday, 18 March 2012

merapu sikit -.-

"Kalau semalam aku hanya melompat rendah, hari ini aku mahu terbang tinggi!"

Semangat..semangat! Jangan malas-malas! - sangat lah perlu senyum sambil jerit kuat-2 .. senyum laa ! 

^______________________________^

hollo ! selamat pagi . senyum sikit .okay tadi pagi  (aku nak cakap pagi tadi .) aku stalker 1 wall ni kan . nama dia ... (aku lupa ) tapi wall dia macam islamik sikit laa . *aku nak cakap . dia terbaik :) itu je  . hmm .
then datang sikit keinsafan . dan entah kenapa aku terfikir .,lepas aku terbaca ayat dia tadi 


Bila hati dibuka untuk cinta manusia, hati juga telah dibuka untuk diluka dan terluka. :) 



sedih rite ? 







ohoii lin .kau kenapa ? sentimental sangat .huh !!

Thursday, 15 March 2012

senyum :)

maaf jika saya telah mengeluarkan ayat kurang lembut means ayat kasar yang boleh mematah seribukan hati anda yang rapuh macam keropok udang kat kedai pak mail tu . atau seven eleven (nampak grand sikit ) kahkahkah.*ehh kau kenapa ? (tanya pada diri sendiri) 

intro : bismillahirahmanilrahim.....Assalamualaikum dan sihat sentiasa lah hendaknya .amin . okay .hai korang .sihat? dah lama jugak laa tak menaip kat sini . bukan ape cuma kurang tumpuan untuk mengupdate (okay lahh aku tipu je . aku malas merepek .).okay. aku nak cerita kesah hari ni . ahaaa . iye .kisah aku hari ni . ade aku kesah ? ehemmm . *mintak penampor lettew ! pangggg !

ni lah yang dinamakan penampar terbang .unit dan .best . 
boleh cuba rasa kalau nak .har har har :D 

okay lah .aku nak sambung . kesah hari ni . selama 3 bulan aku praktikal .hari ni lah hari pertama aku gi kerja naik bas . awesome ?? tahu tak ape *pengsan sebab terlebih perasan . padan muka.
apa-2 pun . terima kasih pak cik bas bee huat .har har har . 
sebelum ni pun aku pernah jugak naik bas . err da post kat sini hari tu 



Alhamdulillah Allah masih bagi aku peluang untuk aku senyum hari ni .


did you smile today ? haaa ?


 Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Janganlah kamu meremehkan kebaikan apa pun, walaupun sekadar bertemu saudaramu dengan wajah yang manis (wajah ceria dan senyuman).” – Hadis Riwayat Muslim. 



tadapecite  pun sebenarnya  .aku ajak korang senyum je sebenarnya . okay bye :) 





















Sunday, 11 March 2012

entrygilasikit -.-

okay .hai korang .sihat ? kat office aku hujan sekarang .office korang ? ..*itu pun nak bagi tahu yedak . okay lah hari ni aku nak membebel je . mood ??? tengah serabut with tak berperasaan  sebenarnya ni .
macam orang kat bawah ni haaa.yang comel-2 ni .almaklum lah.. ... ehemm .

|
|
|
\/

dia sangat comel kan ? atetete :D har  har


okay tadi kan . haaa .tadi .. a few hour ago .macam tu lah .sebelum aku taip entry entah apa-apa ni kan aku jumpa karangan budak sekolah .idea budak tu mencurai-2 bagai air terjun pandan . ahhaaa . air terjun yang kat pahang tu . 


ahaaa kat sini lah . okay tak puas hati tak nampak air . 


okay ni laa . air terjun pandan . bukan pandan yang 
macam kat bawah ni okay :) 


okay . sambung balik .aku nak tunjuk karangan tu kat korang .bagi korang happy-2 jugak.macam aku .hiw hiw hiw :D 


okay karangan yang kat bawah ni ade dia punya sambungan tapi hilang. soo .aku rasa korang boleh sambung karangan budak sekolah ni ikut idea kau . tulis laa ape yang kauorang suka.lepas tu boleh baca semula dan gelak guling-2 sampai seminggu (maaf tak lawak) 

okay lah . dah dekat pukul 1 . kepala sumbat .perut lapar .lunch hour kan ? aku pergi makan dulu.bye korang :) hihi 


ohh . kejap ni pesanan aku kat korang . 




okay . soo pesan aku. korang jangan nangis-2 . kalau nangis sebab bahagia tu tak apa tapi jangan nangis sebab fikir kan masalah . dah dekat-2 20 tahun hidup baru hari ni aku sedar . aku tak nak korang jadi macam aku . sedih je . soo .mulai hari ini . senyum sikit mehhh :) 
^_______________________^
(maaf terlebih senyum) *tipu . 

continuelifewithbigsmile :D

okay first of all. dua tiga minggu ni. semua perkara yang menyedihkan . menggembirakan ? ade jugak .benda yang menggembirakan saya . dapat kawan macam ayu dengan eiqa . anugerah terindah bila kita dapat kawan macam tu kan ? susah senang sama-2 . jauh pun tak apa lah .tapi dekat kat hati . wahh :) okay tak de mood nak gelak-2 macam selalu .

orang cakap ada 5 benda penting dalam hidup kan

:agama 
:keluarga
:cinta 
:kawan-2
:masa depan

. alhamdulillah .saya dah dapat . walaupun tak semua :') .
bersyukur laa ..sekurang-2nya saya berpeluang dapat rasa . sekejap pun okay dah kan,

saya tahu Allah ambil semula apa yang dia nak ambil dari saya . semua hak dia . dan kan orang selalu cakap
: Allah menemukan kita dengan orang yang salah sebelum menemukan dengan betul-2 jodoh kita .Alhamdulillah .Terima Kasih Ya Allah :') . apalah sangat cinta sesama manusia nak dibandingkan cinta kita kepada Allah kan ? :') ..







Tuesday, 6 March 2012

terima kasih pak cik bas -.-

okay aku nak cerita pasal hopeless .bukan lagu rihanna feat (sape entah )ahaa .calvin harris  tajuk dia we found love . kan ade lirik dia


We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place



okay boleh nyanyi sampai habis lepas tu ulang lagi .lepas tu ulang lagi lepas tu .hhaaa .ulang la lagi .har har har

aku tengah dengar lagu yang lagi best dari lagu rihanna tu . tajuk dia sesal mendua . aku rasa kauorang pun sure suka nanti . *entah ye ke tak ekorang suka ? entahlah . tak suka tak pe .boleh dengar lagu 'we found love kauorang tu .ehe har har har (gedik bohh gelak macam tu kan) .

lagu ni best .nak dengar tekan sini okay :)

tajuk dia sesal mendua . aku menyesal ke ? ehh salah aku ke ?

okay .stop malas nak merepek sampai habis 2 pages .

okay firstly terima kasih kat pak cik bas semalam . err err . sejarah kot aku balik naik bas ,. ape ? ingat aku ni tak reti-2 ke balik kerja naik bas? see the leg okay ? kaki yg melangkah naik bas ni . haa.. semalam kluar-2 dari pejabat terus kejar bas . ohh no!! bukan aku kejar bas . aku jalan laju-2 pergi terminal bas . bahasa melayu ape lah aku cakap ni kan .urghhh .

sampai kat terminal bas tu aku ingat bas dah nak gerak .rupa-2 nya bas tu gerak pukul 6 . aku kluar pukul 5 .jalan laju-2 .erkk adelah jalan dalam 3 km . rasenye lah . kau orang boleh tolong aku ukur kalau kau orang nak tahu lebih sahih .har har har .(aku tak ambik engineering survey )aku sampai dekat terminal lebih kurang 5.15 laa.waktu tu aku tengok am (bukan nama sebenar ) dah sampai .aku rasa tadi aku sampai dulu .tidakkk . *tak dapat kenyataan sampai lambat .har har har .

okay . 45 minit kemudian (lama tunggu kan ) sayang aku pulak call .eiqa (errkk memang nama sebenar )

eiqa : hello
aku : hello .uit .
eiqa : buat ape ni
aku : dalam bas baru balik kerja .
(aku borak-2 dengan dia sampai lah aku cakap ok bye .terpaksa dirahsiakan ape yang aku borak-2 dengan dia .)

tak lama lepas tu . pak cik kondakter bas tu nak mintak tambang bas kan . aku bagi lah RM3.00 , selalunya lebih 40 sen je tapi semalam dia pulang balik rm1.20 .awww . murah sikit .terima kasih pakcik. pak cik bagi diskaun kat saye ke ? haha . *pak cik tu senyum-2  .aku senyum lah balik kat dia .ewahh .haHAHA.



okaylah .terima kasih pak cik bas mara liner :D hiw hiw hiw

























Monday, 5 March 2012

nilai sebuah masalah

ibarat mana kamu memegang secawan air panas .makin lama dipegang makin terasa beratnya makin terasa panasnya . letakkanlah ia disebelahmu wahai sahabatku biarlah ia sejuk sebentAr dan nikmati perlahan-lahan :) 










credit to : friends facebook .

caring is loving

hai manusia super duper awesome sekalian . sekarang ni kat tempat kerja aku hujan. kat tempat kauorang hujan jugak tak -.- * bising laa lin niii 



pagi tadi aku bangun lambat daripada biasa .yeah .pukul 7.15 tak siap-2 lagi . macam malas nak pergi kerja pun ade . oh oh. aku bukan nak cerita tu . okay-2 straight to the point je lah .
pagi tadi waktu aku on the way nak pergi kerja kan ,ade seekor burung tu kena langgar dengan apa .wallahualam  .(tak dapat dikenalpasti lah pulak burung ape ) yang pasti bukan burung murai ....iye serius .bukan burung murai yang dalam iklan raya tu . memang bukan .burung tu baru lepas kena langgar ke dah lama ke . itu pun aku tak tahu .wallahualam tapi bukan itu yang aku nak cerita pasal dia masih hidup atau sudah mati .disebabkan burung tu excident betul-2 tengah jalan maka 'mayat' dia ade lah betul-2 tengah  jalan . tak lama lepas tu aku nampak sekor lagi burung datang dekat dia then burung satu lagi tu angkat dia .bawak terbang ke tepi jalan . kau paham tak ape yang aku cerita ni ?? then aku harap kau orang faham ape yang aku cerita ni . serius aku rasa macam hebatnya kuasa Allah . burung yg sekecik-2 tu ade sifat belas kasihan . kasih sayang . sebelum ni aku pernah jugak dengar cerita-2 macam tu tapi bukan nampak depan mata . hari ni aku rasa 'sesuatu' kott . kalau laa burung-2 yang tak de akal tu ada sifat kasih sayang kenapa lah ada manusia yang tak ada kasih sayang kan?