Monday, 5 March 2012

caring is loving

hai manusia super duper awesome sekalian . sekarang ni kat tempat kerja aku hujan. kat tempat kauorang hujan jugak tak -.- * bising laa lin niii 



pagi tadi aku bangun lambat daripada biasa .yeah .pukul 7.15 tak siap-2 lagi . macam malas nak pergi kerja pun ade . oh oh. aku bukan nak cerita tu . okay-2 straight to the point je lah .
pagi tadi waktu aku on the way nak pergi kerja kan ,ade seekor burung tu kena langgar dengan apa .wallahualam  .(tak dapat dikenalpasti lah pulak burung ape ) yang pasti bukan burung murai ....iye serius .bukan burung murai yang dalam iklan raya tu . memang bukan .burung tu baru lepas kena langgar ke dah lama ke . itu pun aku tak tahu .wallahualam tapi bukan itu yang aku nak cerita pasal dia masih hidup atau sudah mati .disebabkan burung tu excident betul-2 tengah jalan maka 'mayat' dia ade lah betul-2 tengah  jalan . tak lama lepas tu aku nampak sekor lagi burung datang dekat dia then burung satu lagi tu angkat dia .bawak terbang ke tepi jalan . kau paham tak ape yang aku cerita ni ?? then aku harap kau orang faham ape yang aku cerita ni . serius aku rasa macam hebatnya kuasa Allah . burung yg sekecik-2 tu ade sifat belas kasihan . kasih sayang . sebelum ni aku pernah jugak dengar cerita-2 macam tu tapi bukan nampak depan mata . hari ni aku rasa 'sesuatu' kott . kalau laa burung-2 yang tak de akal tu ada sifat kasih sayang kenapa lah ada manusia yang tak ada kasih sayang kan?