Sunday, 8 April 2012

aku tulis sebab aku rasa #2


hai orang-orang awesome sekalian .*lambai-lambai tangan .
macam kat facebook pulak kan .haha

aku tak tahu nak mula
aku tak tahu nak mula pada mana .dan yang pasti aku nak luahkan apa yang aku rasa .
yess .pahit manis kehidupan . muntahkan yang pahit .telan yang manis .ohh .so suweeet .
Alhamdulillah . bila kita think positive insyaallah benda tu boleh jadi +ve . awesome betul kan ?? .

Kata orang kita jangan menyesal bila Allah tarik semula sikit daripada nikmat dia .sebab apa yang Dia ambil tu nilainya tak seberapa nak dibandingkan dengan apa yang Dia pernah bagi seumur hidup kita *buka mata buka hati .ye saya telah belajar dari kesilapan.
Kesilapan yang sama yang telah diulang-ulang sampai sekarang . dan akhirnya...
Aku bukan orang baik.
aku bukan orang sempurna
aku bukan sapa-sapa.sama macam orang kat luar sana
orang yang sama perasaan macam aku,
*J senyum
Ehh ada ke orang sama macam aku ?
Jawapannya : entah,aku pun tak tahu . mungkin ada mungkin tidak J .sebab aku adalah aku .
im alright ?

Bila Allah dah ambil semula apa yang dia bagi pada aku.mula-mula aku rasa macam tak boleh terima .bila fikir .aku nak menangis .menangis dan menangis .dan baru-baru ni aku rasa yang Allah bagi pinjam pada aku . memang tak sama tapi cukuplah bila aku rasa benda tu ada J
Entah kenapa aku senyum saja J .nak gelak takot orang kata gila *AHH tak kira .nak  gelak jugak .haha
Dalam hati aku kata TERIMA KASIH ALLAH .
Aku cuba nak jadi orang yang lebih baik .orang yang lebih matang bila berfikir dan nak jadi orang yang lebih ensemm pandai berfikir . ehemm .
Dan tak ada kata kata yang lebih sesuai nak diucapkan melainkan Alhamdulillah.
TERIMA KASIH ALLAH J




aku tulis sebab aku rasa #1


Hai dan Assalamualaikum ,engkorang-engkorang yang sentiasa bahagia tu .senyum sikit mehh J baru boleh baca blog kite .. sebab blog ni hanya boleh dibaca oleh awak-awak yang cantik-cantik dan ensem-ensem sahaja dan yang suka senyum panjang –panjang macam ni haaa
^_____________________________^
.oihh .saya dah jauh merepek .saya tahu tu . J.


Okay ,actually tak tahu kenapa . selalu rasa sedih sejak kebelakangan ni . air mata senang sangat nak keluar .kenapakah ???? okay lah .

Aku tulis sebab aku rasa
aku luah sebab aku tahu orang tak rasa .
bukan aku nak attention dari sapa-2
tapi sebab aku rasa . L
Honestly aku sedih sangat .
Aku diam orang kata aku salah
aku bising orang kata aku tak pandai nak diam.
aku salah ke ?
Aku kata jangan cakap -orang teruskan
aku cakap lagi –kau kata aku biadap
*stop*
Kau nak apa sebenarnya?

Orang kata kalau kita marah kat orang yang marah pada kita .kita sama bodoh macam orang yang marah tu . jadi aku tak marah sebab aku tak nak jadi bodoh macam si pemarah tu .
Sebab tak nak jadi macam bodoh tu lah .Allah bagi sikit rasa sabar . sabar yang boleh buat manusia jadi pandai . J *senyum sikit .paksa pun tak pe .kehkehkeh. J .
Layan perangai orang-orang yang tak sependapat dengan kita memang bukan satu benda yang mudah .orang macam ni memang kita tak boleh layan.kalau dia salah.mungkin biarkan dia hanyut lebih baik daripada kita tarik dia .
Pesan abang : lin kadang-kadang kita kena ikut cara orang . . aku senyum J .tak pula menjawap apa-apa ..*dia pun senyum J
Air mata bertakung dahh . kecik sangat hati tu . dah keluar air mata walaupun hari-hari hati dah ingatkan  ‘continue life without tear’
( kalau ikut mungkin kita dah bahagia sekarang kan? )

Benda yang boleh buat air mata jatuh , ape lagi .benda yang tak dapat diterima oleh hati lah kan ? Oihh .tak rela ke ape ?

jawapannya :
 ye .memang aku tak rela .jangan main dengan hati aku .jangan  main dengan jiwa aku .,hari ni aku lembut .mungkin hari esok aku melawan .aku memberontak.sebab orang kena ingat hati manusia boleh berubah . kau nak cakap aku keras hati ? silakan ..



p/s :#awak tak kenal saya .lebih baik jangan nilai saya .






Thursday, 5 April 2012

ily #2

sedihku tangismu,
tawaku senyum mu ,
tapi jiwaku bukan jiwamu 
kerana kita berbeza 
 -(lin acik 6 april 2012 .)

tapi walau kita berbeza  kita tetap sayang awak jugak .<3 <3 

tgk ni :D jeng jeng jeng . . eheeee :) 
|
|
|
|
|
|
|
\/



*mengade . rasa macam nak muntah pelangi je .uwekkk ! 



Tuesday, 3 April 2012

sekadar kata jalanan #1

assalamualaikum  perempuan cantik dan lelaki ensem sekalian ,hai *senyum tanda kau rasa kita boleh jadi kawan . satu hari nanti , mungkin .




okay .before that . nah lagu untuk orang . nice one .rite ?


a thousand year - christina perri
*okay by the way .lagu ni langsung tak berkaitan .saja suruh dengar .kalau tak nak pun tak apa.manusia memang patut diberi pilihan kan ?

Heartbeats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I’m afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What’s standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I love you for a thousand more

One step closer
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I love you for a thousand more






buka mata buka hati bila baca .jangan menunding jari ke arah lain
 (yang anda rasa mereka bersalah) kerana 4 empat jari lagi masih ke arah kita.

seseorang tak pernah mengharap sesuatu yang tak indah dalam hidup bukan ? tapi bila diberi jangan ditolak mentah-mentah kerana mungkin ada hikmah di sebalik yang tak indah . aku sama seperti insan lain .mengharap keindahan yang datang .tapi ? apapun yang terjadi .ucapkan lah alhamdulillah . kerana telah diberi jalan untuk dapat yang lebih baik daripada 'keindahan' yang kita inginkan .

kau fikir aku merepek ? silakan :) 

*play back*