Tuesday, 15 May 2012

betul atau salah . itu semua tentang kita


Bismillahirahmanirahim . assalamualaikum korang-korang yang ter hit blog aku yang berhabuk ni . nak bersin ? silakan .tapi jangan depan aku .ehemm . J
Okay first of all aku sekarang tetap aku yang dulu. Aku yang ada masalah sendiri .aku yang berdosa sebab susah nak merasa cukup untuk segalanya . iye .memang salah aku .ampunkan aku ya Allah . :’)

Semakin lama duduk di setiap inci bumi ini makin banyak nikmat yang Allah bagi . kenapa  susah nak berubah .fikir ?
Hidup ni manusia selalu cakap tak adil . *okay .aku terus terang dulu .aku bukan orang baik ,aku bukan ustazah .aku  Cuma manusia biasa .dan mungkin korang-korang kat luar sana lebih hebat dari aku .

aku tulis apa aku rasa .
Kalau aku salah kau orang betulkan aku .
(satu masa dahulu)
.
Aku ...
kau ....
kita sama ?
Aku ada A .
Kau kata orang bagi aku A lebih daripada kau .
kau ada A. A kau kurang daripada A aku .
kau tak sedar kau ada B . tapi aku tak de B .
Aku diam .serius
Aku dengki .tapi apa aku boleh buat .A ke B ke ....
.semua tu bukan pada tangan aku
dan bukan pada tangan kau .
____________________________________________






(sekarang )
Aku faham kenapa orang tak bagi aku B ,
pertamanya
 itu dah tertulis itu bukan hak aku
kedua
aku tahu satu hari nanti .jika di izin kan Allah .
aku akan dapatkan B
Aku akan cari jalan usaha untuk dapat apa yang aku nak ,
bila aku tak dapat apa yang aku nak ., aku mengadu pada-Nya .
bila aku dekat denganNya . itu buat Dia makin sayang pada aku
Ampunkan aku Ya Rabbi ,,
Terima kasih ALLAH :’)


Hati ini perlukan kekuatan untuk menempuh hari – hari mendatang .
Tiada apa yang paling berharga dalam dunia .

Jangan bersedih wahai hati :’)
Salah siapa bila hati jadi sedih .? siapa suruh couple-2 bagai ?
‘hati nak amende sebenarnya ?
Itu semua salah hati .
Betul kata orang ikut hati mati .
*stop*
Itu semua dengki dunia .. dunia yang kotor . itu kata orang .bukan kata aku .

-jangan lupa untuk senyum -










No comments:

Post a Comment