Friday, 29 June 2012

aku dan senibina dan polisas .fuhh ~

 (entry:senibina seni bikin pening :P )

Dengan nama Allah tuhan sekalian alam .hari ni .hari biasa- biasa sahaja .ceria ?gembira ?suka ? tak ada .Cuma Alhamdulillah.aku bersyukur untuk hari ini dan sebelumnya . dah dekat dua puluh tahun aku hidup . sedar tak sedar je .alhamdulillah .

Dah sebulan bulan cuti sem .masuk hari ni .banyak dah masa lapang yang dah aku terbuang . sayang kan ? baru perasan .baru nak insaf . teruknya -.-
After berhenti kerja ,aktiviti berubah sikit .tapi now Aktiviti harian aku tetap sama .bangun seawall yang boleh  . sembahyang kejap dan aktiviti tiap-tiap hari aku lepas subuh  .buat final report untuk latihan industri aku .ada sepuluh bab .baru siap empat bab .nak kena ni .hehh .
ada tak seni0r-senior yang pemurah dan  penyayang nak bagi saya pinjam final report ? tak ada ? tak ada sudah ..hehee

Tiga minggu lagi dah nak balik politeknik .excited ?sikit lah .tapi takut lagi banyak pada excited .biasa lah .semester 5 mean, ni dah masuk tahun terakhir .  .insyaallah. dan semester lima ni boleh memeningkan kepala aku sikit . aku dah dapat jadual subjek sem ni .fuhh~ *pengsan kejap.lepas tu sambung taip balik :D
First ,cuba korang tengok subjek aku sem lima .aku tengok sekali pun rasa macam tak sanggup nak tengok banyak-banyak kali .apa yang aku rasa ? aku TAKOT . L
Subjek aku semua macam karingeri je semua .





Aku tak tahu kenapa .dari tadika sampai aku masuk poli then sampai semester lima aku kena belajar bahasa inggeris .communicative English 3 .maknanya semester ke tiga aku belajar bi .ohmengg .tapi walaupun tak berapa pandai result bi rasa macam ohh lecturer silap bagi markah ke .time kasih mr quay ngan madam tini :D kenapa tak pandai-pandai nak speaking English lagi pun aku tak tahu .kalau setakat omputeh lalu kat terminal Tanya Tanya tasek chini kena naik bas mana  tu boleh lah .:P
“you go straight don’t belok belok .”bohh kemas ayat .haha .(dari kecik sampai besor aku ingat :D )
Atin selalu marah bila aku tak pandai sebut certain .haha .atin sekarang saya dah pandai lah .

Osha .occupation health and safety .nak sebut pun terbelit lidah . dan ni sem kedua aku belajar osha .dan osha ni bagi aku tak susah mana Cuma sebab rasa subjek ni senang lah .macam ketinggalan belajar subjek ni then dapat markah nyawa nyawa ikan sem tiga dulu .tapi takpe .,kalau buat jurnal macam sem tiga .konfem lulus tu sampai sem enam belajar osha pun takpe .lin tak kesah ..hancuss pointer aku kalau belajar subjek ni .fuhh~

Design 3 !hah kalau osha hancus pointer .design bikin aku pengsan terus agaknya .hehh . ni tiap-tiap sem belajar .dan Alhamdulillah .tak pernah sangkut sangkut walaupun mata kredit dia sentiasa banyak daripada orang lain .hehh .sem satu mata kredit 2.0 ,sem dua 3.0 kalau tak silap .sem 3 pun 3.0 .sem 4 aku praktikal .sem lima otak terkejut ke .short ke aku tak tahu la macam mana nanti .5.0 .mata kredit 5.0 !!!! tolong lahh faham .dan selama aku belajar kat poli nilah mata kredit paling tinggi pernah aku jumpa -.- #tiga mata kredit pun dah seminggu tak tidur .kalau 5.0 ni .tak boleh balik kampung satu sem agaknya . nak nangis sikit -.-

Architecture structure . .subjek yang insyaallah aku boleh catch up . insyaallah detail dia tak ada sampai kena kira berapa batang kayu  kena pakai untuk buat bangunan .fuhh ~semua kena fikir dari sekarang L
History of modern architecture . errr .sem ni aku belajar sejarah okay .kau ade ? fuhh .beruban lah kepala aku macam ni .sejarah senibina asia .ambik nokk .belajar lah kau sampai muntah lin ehh .

Environmental science .ambik senibina belajar sains .ni bikin ketor kepala lutut ni .tapi aku tengok senior aku macam ilek-2 je belajar subjek ni .final exam baru ingat belajar sains alam sekitar ni . .oh wait .aku rasa macam aku budak town planning la pulak belajar subjek ni ..takpe .ayu kawan aku kan budak town planning nanti boleh ajar aku .J .

Dan subjek kena pilih antara digital imaging , carpentry lab or lanscape design .sejujurnya aku tak boleh nak pilih.dan aku tak suka pilihan .yang mana dapat insyaallah .aku cuba buat yang terbaik .bukan sebab aku tak suka subjek-2 tu.tapi aku takut tak dapat apa yang aku nak .aku ni kalau sedih dah la lama .
Kalau aku dapat digital imaging .ok jugak sebab bab -2 photoshop je banyak sebenarnya , carpentry lab pun bab pertukangan .aku dah pernah buat kat sekolah teknik dulu .kau ingat perempuan tak boleh buat ke ? kalau kena landscape design ni . mungkin boleh buat aku demam sekejap .tapi kalau orang lain boleh buat.kenapa aku tak boleh .kan ??

Dan nak tak nak aku kena belajar jugak .kalau tak belajar .tak dapat grad .dan kau orang jangan lupa tau .doakan result latihan industry aku bagus .hihi .

Balik poly .aku kena presentation tentang ‘apa yang aku buat kat ofis lapan pagi lima petang .’ seronok .haha .takot weyh .
Kena interview lagi .nasib baik dapat lecturer yang cool-cool saje. Wehee .
Balik poly Sembilan belas haribulan tujuh . puasa dua puluh satu . khamis balik poly .jumaat balik rumah semula rasanya .haha .cun sangat lah tu .haha .

kalau boleh aku tak nak la stress macam budak ni .hewhew 

assignment
drawing
task
portfolio 



Persoalan  :: siapa yang akan kejutkan aku sahur tiap –tiap hari macam tahun             lepas ? .sedih sikit . :( .