Sunday, 8 July 2012

masalah negara ni .heee~


Hai hello assalamualaikum .dah lama aku tak update blog .bukan tak ada apa nak di cerita .tapi kadang bila aku kenang jiwa yang rabak ni .aku malas cakap tentangnya .bila mana aku sedar .sekarang hdup aku tak boleh macam dulu.
Hilang terus . kau pergilahh selamanya …
Ulang lagu sama dua tiga kali , lagu layan .tangkap lentok je blaka semua . bosan ? eh tak . ibarat ‘multitasking ‘ two in one . dengar lagu dan nyanyi-nyanyi .hilang stress ? jawap aku tak . makin stress . mungkin .rasa bila jiwa rabak masalah kecik jadi besar ,yang tak penting jadi  penting .hate that feeling ?ofcourse lah .Kau nak tahu selalu aku ulang agu apa ?aku selalu ulang  lagu andai ku bercinta lagi and a thousand year .kalau feel geram sikit aku bantai pasang lagu set fire to the rain . and sebab kononnya frust tonggeng-2 ni lah mak aku cakap aku duduk rumah kuat memekak . boleh kau bayang kalau aku kata aku pasang lagu volume last sekali ?? dan aku dah berhenti buat semua benda bodoh tu .now aku belajar dekatkan diri dengan Allah . baca majalah ,baca buku rawat hati dan buku paling bagi aku semangat .buku don’t be sad . tu buku favorite aku . kalau dulu aku habiskan duit topup main massage dengan kau .sekarang duit tu aku pakai beli Gen-q dengan solusi .tiap tiap bulan .
Sekarang aku kena berubah dah , kalau dulu hidup sentiasa mengharap kasih sayang dari orang yang salah . berhentilah .sudahlah dan cukup-cukup lah . kenapa masih membayang orang yang dah pergi dari hidup kita ? yang senangnya aku anggap kau  mati,pengharapan.tu sebenarnya orang tak perasan.itu satu beban .bukan untuk badan tapi untuk hati .terima kaseh ‘pakar motivasi’ yang lejen dalam bab cinta ni .sebab akhirnya aku jumpa jalan yang mana buat aku jadi redha untuk menerima takdir  Pencipta . bangunlah dari igauan .jiwa rabak ni puun dahsihat . .tapi belum sepenuhnya .mungkin ada yang mampu menyembuhkan hati ini nanti .and the best question for you . do you know how much i hate you ? .


About studies ,
nI pun benda alah yang memeningkan kepala aku lagi ni .report .how ? Alhamdulillah .edit sikit-sikit lagi .insyaallah dalam seminggu boleh siap tu . tolong support aku okay .then aku punya register online tak buat lagi . wait .kenapa kalau update blog ,update status kat facebook.or tweet-2 kat twitter boleh je online pakai internet kat rumah ?kalau nak register online selok bagai nak pergi cc . tak ke buang tebiat gitu ?? then  haa !! nak balik poli minggu depan .segala keperluan tak beli lagi . ? ohhmengg .
btw tak apa lah aku lambat sikit janji adik aku dah setel dulu .alhamdulilllah .best lah kau dek belajar tak dekat sangat .tak macam aku .(especially ) . tak best .tak special .


dan tenang hari ni .(sebok nokk cite jugak .tok kira lah . )

pagi tadi aku g kenduri tahlil kat rumah jiran belakang rumah aku .dan bila g kenduri bukan g megamall, kuantan parade ec mall ,kurang kurang complex teruntum .hew hew .tak best .. soo .aku duduk dikalangan makcik makcik, dorang cite pasal monopouse . err .

kenapa aku pergi ? sebab takde orang kat rumah .si emak hantar adik masuk kolej dia ngan si kakak I dan si kakak II .so tinggallah aku dengan andak aku ngan abang aku .
mak aku pesan suruh iron baju abang aku pagi esok (abang nak kerja )err awal lagi rasanya kalau nak layari tenet ni . hewhew .okayah cau !

psst : jangan harap aku nak approve mukabuku lepas buat aku macam tu .hehh !

orang lain add lah  facebook/linacik (saje buat promo tak bertempat .har har har )
.
jap aku nak cakap aku suka lagu alif aziz yang 'taging taging flirting-flirting ' tu . dia sangat comel . 


No comments:

Post a Comment