Wednesday, 26 September 2012

rare betei

pada setiap yang berlaku,
itu bukan dari aku
itu kehendak Tuhan.

-september2012 

assalamualaikum , mohon jawap . 
hari ni aku tak nak lah cakap ayat yang korang korang semua susah nak hadam , sebab aku pun sebenarnya tak berapa nak rajin update benda yang 'main hati ' macam tu ,(sekarang lah , nanti nati kalau aku rajin dan nak menjiwa tak bertempat aku taip lagi , haaa )

ohh , sekarang aku nak cerita kat korang . jap , korang ? who ? . err .sapa sapa yang terhit dan rajin nak baca je lah okay . minggu lepas . ditakdirkan aku dapat ujian dari Allah , dan Alhamdulillah , sekarang  aku dah mampu tersenyum seperti dulu .wuwuwuwu . 

minggu lepas aku ada masuk satu seminar , seminar ADVANCE super student . bukan super spontan . no no no and no . *sambil geleng geleng kepala *nak cerita feel tu lah . 
mula mula tu aku rasa macam tak nak je pergi .ye lah baru je balik dari rumah . kerja yang sepatutnya buat masa weekend tu pun macam everest. kat rumah pulak ada majlis sikit , tak sikit lah , .tiga hari cuti tu memang tak membantu langsung untuk aku siapkan segala jenis esaiment ,task , autocadd dan sketch up , nak fikir idea lagi .doyaii . . so , kebarangkalian tak nak pergi tu tinggi lah kan , tapi dah bayar . cane ?lagi lagi bayar guna duit sendiri .lagi lah kena pergi nya . kalau free , paham-2 je lah.

dengan dua kaki ni , aku melangkah gagah (puihh) ke dewan seminar kaunseling . sebelum aku pergi tu ada jugak aku fikir ,bermanfaat ke benda ni , ada pekdah ke aku pergi seminar ni .kerja bertimbun . air takde kat kamsis , nak ter ter ,nak mandi nak sembahyang nak bangun pergi kelas esok pagi , macam mana . tension lagi .haaa .dua kali aku cakap pada kawan aku . rasa nak menjerit je kuat kuat .lepas tu nak basuh baju , lupa air takde , dengan muka hampa dan nak nangis nangis sikit . 

k ,berbalik kepada seminar , kena daftar nama .time daftar tu pun dah rasa macam menyesalnya aku pergiii , suruh datang pukul lapan, tapi pukul sembilan baru start class ,no mean seminar tu lah , firstly ,masuk-masuk dorang suruh senaman . chicken dance lah , gangnam style lah , macam macam lagi lah , tapi macam bese , engko ingat aku suke ke benda benda cenggitu ? mak , saya nak balik .lepas tu dia cerita cerita lah peraturan kelas dia . dia cakap phone sapa sapa bunyi . dia mintak 50 ringgit . adoii .so kalau kawan aku yang ada called aku , aku tak angkat malam tu , paham lah . sampai bilik dalam 12.30 malam , aku mandi , buat otocadd sikit lepas tu . tido 

aku ni kan manusia yang gelabah gelabah sikit bila tahu ada test tapi tak pandai pandai nak study kan , takpe takpe , relax , cool , fuuuuhh . 

alhamdulillah boleh je buat test tu , bincang reramai kann ,haha , sains pun sahabat saya yang paling paling baik tu tolong ,ye lah nota mesti dikongsi bersama , tak gitu ? hahaha .

seronok.

setiap hari , setiap masaaaaa aku ingat kat rumah , haihh , cane nak sambung degree ni deyy .

*entri ni tergantung . mengantuk .bye 



No comments:

Post a Comment