Saturday, 1 September 2012

saja borak borak kosong

entah kenapa , rasa nak update lagi . bukan nak suruh sapa sapa baca pun tapi 
rasa macam ,,, 
aku suka untuk berkata-kata .
apa? bising ? shedap u.
k. jangan lah terasa , gurau je .

hidup manusia 
ada macam macam peel ,
ada yang terlalu boleh diterima
tapi
ada juga sampai tak ada yang mahu melayan karenahnya.
engkau? dibahagian yang mana?

aku jawap aku dulu lah , 
boleh ? 

aku. manusia biasa saja, 
sempurna ?
itu bukan aku rasanya,
kehidupan aku
dari kecil sampai besar 

ya , kecil dulu aku anak yang serba serbi lambat ,
ya,
berbanding adik beradik yang lain .
termasuk lah segala 
aktiviti aku kat sekolah,
aku takkan join .kecuali 
aku rasa aku akan menang .
heee

.(aku masuk pertandingan .menang wowowowo . bangga ) 

masa sekolah menengah 
baru aku fikir nak fight 
dengan adik beradik.
aku tak bagi tahu sesapa ,
cuma 
cukup aku saja yang tahu 


serius,
bila kita bukan didepan
rasa macam terbuang
siapa yang buang ?
tak ada sapa sebenarnya.

dalam fight dalam diam tu ,
aku mula rasa aku mampu lebih dari orang
lain,
serius ,

result aku pun takde lah cemerlang mana , (bagi orang lain)
tapi aku mampu capai target aku .
sape tolong ?? 
ALLAH. :) 
nampak kan ? aku tak pernah sorang sorang .Allah ada dengan aku
yesss, setiap masa ,
lebih setia dari sang manusia , 

sebelum aku capai target aku tu ,
beribu kali aku pernah tak mampu capai ,
kalau diingat ,
dari kecil 
aku pernah dapat nombor  kedua last dalam kelas ,
duduk kelas last pun penah ,


cukup untuk aku kata

bukan semua benda aku nak aku  dapat .

masa belum matang, tak fikir terus sembur je, rasa sedih menangis segala, ishh cengeng nya masa tu , 
menyampah, tapi nak buat macam mana  , itu aku ,
takpe lah, belajar dari kesilapan,bila rasa jatuh terus marah , kata tuhan tak adil .
- ya hidup aku tak semudah yang disangka, dulu jarang orang melaluinya, sekarang?
mungkin lebih ramai,dan mungkin makin ramai manusia yang mengerti apa yang aku rasa dulu ,
cukup sekadar aku kata mungkin
mungkin
mungkin ,dan tetap selamanya hanya mungkin,

(mengharap Allah ampunkan dosa dosa aku kemarin, masa belum meningkat dewasa.)

Alhamdulillah bila aku masuk sekolah menengah (form4 sebenarnya) ,\terasa cerdik pandai sikit woii .
dapat rangking top 3 
pelajar harapan SPM .
-geli sebenarnya , malu sebab aku bukan budak pandai. 

bukan nak bangga , cukup untuk aku kata budak nombor kedua last dalam kelas last 
dapat nombor satu . dan aku naik kelas first . , 
seee ?
semua atas usaha 
bukan usaha aku 
tapi usaha si ibu 
yang tukarkan aku sekolah 
ya ,

SEKOLAH MENENGAH TEKNIK MUADZAM SHAH ,
bior dalam hutan pun tapi , dia tetap best , rasa macam besor duduk sekali dengan akak akak ngan abang -abang politeknik muadzam shah , heee :) 

*masuk part tiba-2 *

zaman aku kecil dulu , aku takpernah ada kawan baik, 
cukup hanya kawan biasa biasa dan
kawan yang nak share kerja sekolah dia dengan aku .hee .

baru aku perasan , aku bukanlah seorang yang perlukan
kawan baik waktu tu ,
siapa kawan baik aku ?
mestilah si ibu ,
terima kasih mak .

masa kecil aku 
stiapnya semuanya dengan mak
sampai sekarang pun ,
aku tak manja ,
cengeng ? lagi lah taknya ,

kena marah dengan emak ? 
itu selalu , 
aku kan anak yang slow .
hmmm .. 

tapi aku tahu mak marah sebab 
mak sayang aku ,
kalau dia tak marah 
mungkin aku sekarang 
jadi anak liar ,

walau serapat mana aku dengan si ibu ,
aku tetap rasa aku bukan yang terbaik untuk dia 

*play* 
(untuk dia hey untuk dia ) -najwa latif pulak dahh , 

sambung 
siapa yang terbaik 
?
mestilah anak dia yang lain 

yang berjasa kakak long
yang lembut kak. angah
yang sabar abang
yang cerdik pandai adik bongsu 
yang rajin teman dia berkebun adik lelaki aku .
aku ? takde rasanya 
*woiwoi , buat sedih pulak dah 

mak aku tak kabor ke aku , dia kabor ke makcik aku , aku anak dia paling simple 
aku anak yang pandai berdikari masa duk asrama,
kecik-kecik dah hantor asrama .hmmm
aku anak yang tak boros , sebab kalau adik beradik aku sebulan mintak dua tiga kali duit,
aku ?
mak tak bagi aku tak mintak pun .sebab aku tahu kalau mak aku bagi adik ngan abang aku, dia akan bagi aku sekali.hawhawahaha
kalau takde duit 
abis abis aku keluar simpan  je . sampai kering .heee :) 
masa zaman poly je , sebelum dapat biasiswa ni aku banyak habiskan duit mak aku 
dan
aku anak yang tak suruh dia masak bila takde lauk kat rumah
*aku rasa sebab utama tu je 
kalau adik beradik yang lain ,
demand ,
nak mak masak jugak .
alasan derang?
lambat pulak dapat balik bila balik kolej nanti .
alasan ...
puihhh ....


nanti aku sambong cite .maghrib dah  :) 



















No comments:

Post a Comment