Thursday, 9 May 2013

cuti panjang ?


Hai semua , assalamualaikum .
Dah lama tak update , so nak update lah ni .tak ada apa yang special , tak ada apa yang seronok , tak ada apa sangat nak cerita pun . Cuma hari hari menghadap empat permukaan yang sama , siang mahupun malam . persoalannya , tak bosan ke . ?

Gila tak bosan . jerit jerit nak keluar dari sini , tapi takpe , sabar dulu .bila dah tiba masa ,pergilah hidup bebas . tak kan ada lagi masa macam ni , nak melepak tak tentu hala , nak tidur pun lantak la pukul berapa nak makan takde orang heran bila . heaven sekejap . heh.
Penganggur ? maaf , tak ada istilah penganggur or menganggur or tanam anggur dalam hidup , dengar macam malas je kan ? .sebenarnya saya tengah tunggu result last sem saya nak keluar . lepas tu boleh pergi poly , ambil transkrip dan boleh minta kerja . oh lupa . spa tak isi lagi .

So dalam masa dua bulan yang agak singkat tapi perasan lama ni , aku tak boleh duduk goyang kaki je . so benda first ! bila nak gi tukar ic ?. muka tak sememeh je . muka darjah enam .ishhh .takkan nak pakai ic muka macam tu sampai tua . apekah yang akan terjadi ? hehh

Okay , selain daripada kena tukar ic , mykad apa yang saya perlu buat adalah tunggu dan semak keputusan interview tempoh hari . moga moga dapat , kalau dapat . its for you mak . ala ala im4u .

Kalau tak dapat , ? terpaksa saya ikut plan b . apa apa pun , hidup kena ada wawasan , bila jatuh bangkit . jangan hanya harap huluran tangan orang . tapi jiwa saya tak berapa kental lagi . apelah .harap harap korang semua kat luar sana doakan saya.

Oh , aktiviti hari hari saya . bangun pagi buat kerja rumah sikit , siap semua makan . lepas tu tengok tv sampai bosan . kadang kadang ada jugak tv tu tengok saya . hebatnya tv tu . lepas tu tengok tv lepas tgk tv tgk tv lagi .malam sikit , online , malam sikit lagi , online dan akhirnya tido .macam tu lah tiap tiap hari .

Apa apa pun baru seminggu saya duduk rumah , tapi dah bulat macam kentang . potato people barangkali.hahaha.mak yang cakap .

Dalam masa seminggu ni juga saya rasa macam saya bukan saya , sanggupnya , tegarnya , saya pun tak pasti kenapa ,mungkin perlukan lebih daripada org lain.

Bila duduk sorang sorang kadang kadang ada juga rasa rindu zaman belajar . zaman tak tido malam malam . balik rumah pukul 4.30 pagi , stay kat studio , kat kelas kat cadd lab . pergi trip ramai ramai , keluar tengok wayang , main bowling , ahaaaa . yang aku tak lupa pergi karoks seringgit kat mega . macam tin sardine bilik tu .semua nak masuk .waktu tu sem tiga . pergi buat case study sikit .karoks banyak . apelah .lagi ape ehh , aha buka puasa kat padang mpk ramai ramai . ngan pui yee sekali even puiyee tak puasa .

Bila aku baca balik yang kat atas ni . Nampak sangat banyak main . hehh -.-
Oklah nak mempotato serta cheezy wedges kan diri .assalamualaikum semua. 

saya rasa awak tak perlu text dan call saya hari hari . saya pandai bawak diri .bye bye .