Saturday, 13 December 2014

Suddenly rindu.

Lima belas may saya di offer oleh ayah saudara saya jadi cikgu ganti di sekolah dia bekerja. Saya terima. Lagi pun waktu tu saya baru berhenti kerja kan. Macam orang mengantuk di sorong bantal lah saya.

Tiga bulan bercampur cuti penggal. Segala puji bagi Allah. Semuanya berjalan lancar.

Saya rasa sepanjang duaribu 14 ini lah fasa yang paling saya suka.

Jadi pekerja kilang , saya sedih.
Bila dapat offer ni betapa sukanya saya even saya tak tahu nak pergi kerja naik apa. Ergh.

Tapi Alhamdulillah. Semuanya dipermudahkan Tuhan . Sempat sehari je kakak saya hantar saya ke sekolah selebihnya adik saya dan mak sedara saya. Betapa saya terhutang budi pada dia. Oh ya kakak saya kebetulan dipaksa beranak sebab tahap kesihatan yg membahayakan.

Oh ya. Hari pertama saya pergi lapor diri ke skka. Oh my , nervous tapi ok je. Yammeh. Tiga bulan langgar je la.

Lepas jumpa gb saya masuk kelas utk pnp. Saya tak mengajar pun sebab saya tak tahu nak ajar apa. Jadual dan buku biru pnp cikgu tu sy baru dapat.

Dan ya, saya buat tahu je lah sambil menghadap pelajar pertama saya. Empat figura depan saya senyum senyum. Nampak sangat nakal. Tak apa. Saya dulu nakal juga. Jadi saya tak anggap diorang pelajar saya. Maybe lebih best jika saya treat them like my cousin .

--------------------
best moments

Me : asyraf , elok elok pakai kasut kat tangga , nanti jatuh.

Him ; saya jatuh tak apa..tp teacher jgn.

(Can you imagine how sweet saya rasa waktu tu. ? )

-------------------------
5 heroes .

Teacher saya belikan teacher present warna biru sebab teacher suka warna biru. 
Oh myyyyy. Sweetnya diorang ni.

------------------------------------

Empat figura pertama dan terakhir.
Saya lihat masa kat sekolah tu.

Bagi kad tanda perpisahan.
Bagi pesan tanda sayang.

ALLAH .
hanya dia yang tahu betapa aku syukur jadi seorang lin. Seronok.

--------------—---

dengan layanan cikgu cikgu yang tersangat baik. Dari hari pertama until my last day . Mereka terpaling hebat pada pandangan aku.

-------------------

Yang terpaling memotivasikan saya. Cikgu zulhairi. Terlalu saya pandang tinggi pada dia.terlalu .

Kak syu juga , kawan terbaik saya rasa. Treat me like saya ni macam dah lama kenal dia.

Entah betapa saya terima kasih pada mereka.

-------------------
Kalau boleh saya nak masa tu bergerak perlahan.

Saya suka jadi cikgu. Namun tuhan lebih tahu. Rezeki tak salah alamat bukan ? . Saya letakkan redha .

Sekali saya tersilap langkah. Saya sendiri tersesat. Tak taju mana saya pergi.