Saturday, 9 May 2015

Happy mother's day

Bagaimana nak mula cerita ya ?

Macam ni.

Saya ada join group untuk interview .Dan ramai yang join group tu berbilang bangsa dan agama.

So, cerita dia.

Ada seorang kakak ni copy and paste something tentang hari ibu.
Tak elok sambut. And so on lah kan.
Then ada seorang penganut kristian ni tegur (baca screencap kat bawah tu )

Lepas dia bagi tahu tu la kan .
Terus tu dia left group.
Terkejut.
Sentap kot.

Lepas tu ada seorang lagi kristian ni. (Orang sabah if im not wrong)
Dia terangkan lah .

Dia explain la pada kita umat islam ni.

_______________________

Saya bukan lah nak menangkan dia , tapi

1.dia baik , selalu nasihatkan saya. Bagi semangat dan suruh think positive.

2. Surah al kafirun pun ada sebut kan . Dalam ayat terakhir .

maksudnya bagi kamu agamamu , bagiku agamaku.

"Lakum dinukum , waliyadin "


(qs 109:6
)