Thursday, 30 June 2016

salam ramadhan 2016

first entry for this year. amazing. lol

salam ramadhan almubarak.

dah lama tak menaip kat sini. rasa macam awkward pun ada. tapi engko baca jelah since i give some effort nak menaip kat sini seperti dua tiga tahun lepas.

tentang aku - tak banyak benda yang berubah. tak. tipu. time changed. so do people. kehidupan aku banyak berubah. life manusia sekeliling aku pun berubah. i gained some friends in my life.

after kerja- then menganggur. i decided to future study. tapi tak lama lah. with in satu tahun macam tu je.



1: salam ramadhan

salam ramadhan untuk semua. kalau ramadhan kalian dah terkurang ahlinya . doakan mereka sentiasa dicucuri rahmat hendaknya. sambutlah ramadhan nikmatilah ramadhan semampunya. buanglah segala nafsu dan perangai buruk kita. semoga ramadhan datang lagi tahun hadapan seperti sebelumnya.

2. persiapan raya

this year umur dah 24 . so kena siap sedia dengan soalan yang tak ada skema . belajar lagi ke ? nak kahwin bila ? taknak kawin lagi ke ? anak dah berapa ? taknak tambah anak ke ? and so on. jangan segan silu untuk senyumkan sahaja pada orang yang bertanya.

persediaan emosi lagi gawat dari persiapan secara physically. baju raya banyak jual . senang. yang cakap susah cari tu. kena tanya diri sendiri semula . "dear self, why you so demanding ? " tak. gurau je. manusia boleh buat pilihan. just be some oneyang good in choosing something.


3. Kerja - this year ada 1 lagi interview yang aku pun tak tahu nak attend ke tak. semuanya aku serahkan pada Allah. bomba. azli cakap suruh berlatih pumping . lol

4. priority ?

still pada family . Alhamdulillah. sikit sikit seorang lin dah tanamkan llmuparenting dalam diri. lol . jodoh. no one knows. kecuali Dia. ye tak ?

5. aku belajar menikmati bukan memiliki.

study - satu benda yang fun. aku study di pusat latihan pengajar.
soo. you guys doakan aku dapat jadi seorang cikgu yang baik ok ?

soo. tu jelah. kalau panjang umur kita jumpa lagi ;)